Styrkelse af åndedrættet

I disse coronavirus-tider er der mange spekulationer omkring åndedrættet. Én ting er sikkert: det er ikke kun på grund af de øgede afgifter, at det er en god ide at kvitte smøgerne. Det kan også gavne dine lungers modstandsdygtighed mod virus. Flere eksperter har allerede antydet, at stærke lunger har lettere ved at tolerere en infektion – og det gælder formentlig ikke kun lungebetændelser, men muligvis også coronavirus.

Når vi taler helbred er der mange teorier. Ingen kan sige noget 100% sikkert om en ny virus, som man først er ved at forske i. Man skal derfor bruge sin sunde fornuft, når man læser om helbredsforskning.

Der er jo en grund til, at lægestudiet tager fem år. Det er ikke nok at læse et par numre af Illustreret videnskab, vel? Ikke at det kan skade, at læse et populærvidenskabeligt magasin. Der er meget god viden at høste i den slags blade. Der er bare forskel på forskning og så en eller anden artikel på et online medie eller et månedsblad.

Lungetræning kan aldrig skade

Uanset om en virus kan modstås bedre, så handler lungetræning også om vores almene helbred. Vi har, såvidt jeg ved, ikke mulighed for lungetransplantationer endnu, og derfor er der kun ét sæt lunger at leve et helt liv med.

Jo stærkere disse lunger så er, jo mere ilt kommer der så til blodet, og dermed giver det i allerhøjeste grad mening at STYRKE dem. Om ikke andet så også for, at mindske den udfordring vi alle kan opleve med at miste pusten ved belastning af lungerne.

Udsæt ikke til i morgen hvad du med fordel kan gøre i dag

Selvom vi danskere er rigtig gode til, at love os selv, at vi starter på projekterne i morgen, så duer det bare ikke at have denne Valdemar Atterdag-tænkning. I morgen kommer aldrig, og det ved vi godt. Altså, jo solen skal nok stå op i morgen, men vores løfter om at gøre noget i morgen er en overspringshandling, så hellere starte en god vane i dag frem for, at udsætte tingene…

Med disse ord ønskes alle læserne en rigtig god weekend. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.