Jeg prøvede noget nyt i dag – to fluer med ét smæk…

Jeg prøvede noget nyt i dag. Jeg var oppe på Borgerservice for at afgive min brevstemme til begge valg på én gang – deraf referencen: to fluer med ét smæk. Det var faktisk en lidt sjov oplevelse.

Når man normalt kun har været til almindelige valg, så er man vant til lange spisesedler med en masse navne. Når man brevstemmer får man et lille stykke papir med tre felter – et til partinavnet, det næste til partinavnet, og det sidste felt til navnet på den kandidat man ønsker at stemme på.

For mit eget vedkommende var bogstavet det samme, og dermed også partinavnet. Kandidatnavnet var Zenia Stampe til Folketingsvalget, og Karen Melchior til EP-parlamentet. Jeg kunne godt skrive lange rosende ord som motivation for begge, men det vil jeg undlade, for det vigtige i dagens artikel her på bloggen var mere den sjove fornemmelse det var, at klare det hele forud for valgene.

Jeg synes det er en sjov tanke, at vores første barn, datteren Natacha, vil kunne stemme ved næste valg. Hun rundede de 17 i januar, så det ligger lige for. Senere kommer drengene, henholdsvis Patrick på 15 og Christopher på 14, til myndighedsalderen, og så kan de være med til denne vigtige handling i demokratiets ånd.

Retten til at stemme er ingen selvfølge. Det har taget mange år, før vi nåede til det punkt, at alle fik en stemme her i landet. Senest var det så også i 1915, at kvinder også fik stemmeret. Det har man en tendens til at glemme blandt sofavælgere. ‘Åh, jeg gider ikke, og det ændrer ikke en dyt’ er tanken hos nogle, og her tager de i særdeleshed fejl.

Når man kigger på valgdeltagelsen, så er den LAV til EP-valgene, og den er heller ikke helt i top til folketingsvalgene. Rigtig mange stemmer ligger latent og venter på at blive brugt. Derfor er mit budskab til alle: gå i stemmeboksen på søndag og på grundlovsdag, hvis ikke du også allerede har brevstemt. Det er suverænt sidste frist for brevstemmer til EP-valget i dag, så hvis ikke du gør det nu, så husk det søndag. Der er åbent i hele 12 timer, så mon ikke du kunne nå det enten på vej OP eller RETUR fra sommerhuset?

Rigtig god valgdag til alle – og god weekend. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.