Hvorfor er så mange så vilde med legaliseringen af hash?

Jeg er lidt træt af folks manglende evne til at debattere ordentligt og fornuftigt – i respekt også for de mennesker, man måtte være uenig med… Jeg har til dels skrevet om det i artiklen Debatten om legalisering af hash ovre på den politiske blog. Når en professor i klinisk psykologi fra KU interviewes, og forklarer om flere af de aspekter man ikke må forbigå, så fiser det hen over hovedet på de fleste.

Twitter tænder nogle helt af med påstande om hvad man er eller ikke er, fordi man tillader sig at tage forbehold. Jeg vil ikke gentage hvad jeg allerede har skrevet ovre på den politiske blog, men jeg vil sige det klart og tydeligt. Jeg vil blæse på hvad selvbestaltede eksperter mener om emnet. Det er en gratis omgang for dem, at tale for en legalisering, for det er ikke dem, der skal samle stumperne op, hvis projektet mislykkes.

Jeg noterer mig de Radikales forslag om en tre-årig forsøgsperiode. Man kan håbe det vil gå godt. Ligesom man kunne håbe, at der ville komme en uvildig undersøgelse, for emnet ER vigtigt. Vigtigere end nogensinde før, når man nu står over for en legalisering, som kan få særdeles vidtrækkende konsekvenser…

Afslutningsvis kan jeg konstatere, at folk i deres iver efter at få støtte til legaliseringen vil gøre hvad som helst. En sviner til modstanderne er ingen hindring. Jeg nægter selv at bevæge mig ned på det niveau for at markere min pointe, men jeg kan i hvert fald sige, at det preller af som vand på en gås, når man har et så ringe debatniveau her i landet, og jeg tvivler på, at det er den bedste måde, at vinde folk over til sin egen overbevisning.

God uge til alle. 🙂

Oplæsning

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.