Vi skal have genoprettet retsfølelsen her i landet

Aftenens nyhed om et tyveri af droner for over 30.000,- som TV2 fortalte om i 19-nyhederne var en kæmpe skuffelse. Du kan læse om sagen herfra: http://nyheder.tv2.dk/krimi/2019-05-21-gerningsmaend-bag-tyveri-identificeret-paa-et-minut-alligevel-opgav-politiet.

Det er lidt tankevækkende, når landets justitsminister står på åben skærm og henviser til, at han ikke kan gøre noget som minister. Jeg gad godt vide, hvornår politikerne blev enige om, at man ikke må sagsbehandle. Det lugter mere af en dårlig undskyldning for ikke at tage affære.

Jeg husker selv da Bertel Haarder som undervisningsminister var en kæmpe hjælp i en sag om fransk-eksamen. Den har jeg tidligere beskrevet her på bloggen. Jeg var meget taknemlig for den indblanding – og den var nødvendig i et system, hvor der var ved at ske en klar uretfærdighed.

Som vædder af stjernetegn ER retfærdighed noget, jeg bare ikke vil gå på kompromis med. Det kan gøre mig edderspændt gal i skralden, når man ved noget er forkert, og man så ikke formår at gøre noget ved det… Det gælder i alle livets områder.

På samme måde er det bare slet ikke i orden, når en konservativ justitsminister gerne vil agere Mr. Tough Guy i andre sager, bl.a. sager om bander og/eller indvandrere, men her lægger sig fladt ned. Det er SÅ uanstændigt, at en butiksejer leverer godt videomateriale, og man så ikke tager affære, hvilket han så også fik medhold i, da han klagede over, man havde henlagt sagen…

Helt konkret er det naturligvis i retslokalet, at pågældende skal have deres straf. Det kan vi andre ikke blande os i, men at der SKAL ske en efterforskning, og en anholdelse, når man rent faktisk KAN genkende forbryderne, står bare slet ikke til diskussion.

Jeg er godt klar over, der er gået valgkamp i regeringen, men lige her synes jeg, at der som minimum SKAL ske en erkendelse af, at det er for dårligt, man først reagerer når pressen går ind i sagerne!

Når/hvis der kommer en ny regering, så har jeg et godt tip til Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, og det er, at udnævne Trine Bramsen til ny justitsminister. Hun har samme skarpe retfærdighedssans og indignation over for slendrian, som Mette selv udviste dengang hun havde den post.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Comments

  1. Jeg har tidligere skoset Hans Engell for sine udfald på News & Co, så i dag vil jeg faktisk komme med en velfortjent ros af hans udtalelser om sagen i går. Han påpegede nogle indlysende ledelsesproblemer, som gik Politiforbundets formand Claus Oxfeldt til at fare i kridthuset på Twitter med påstand om, at HE – selvom han rent faktisk er tidligere justitsminister – ikke anede en pind om politiet. Dog med en invitation til en duel, og mon ikke han også gav kaffen, hvis ikke det endte med en tv-duel.

    Jeg tror Claus Oxfeldt skal se afsnittet igen, FØR han holder det møde eller tager den duel. For det var ikke de menige politimænd, Hans Engell kritiserede. Tværtimod faktisk, og pointerne er jo rigtige. Politiet kan ikke forvente øgede midler, hvis man ligefrem skrotter en sag, der var så åbenlys, at TV2 kunne klare efterforskningen på en time. Der er brug for, at politikerne skærer igennem alt det bullshit, ledelsen serverer for dem, og begynder at tænke over, hvordan man kan effektivisere politiet. Det handler ikke om besparelser, men derimod om opkvalificering af de steder, hvor det halter. Jeg synes Hans Engell var berettiget sur, og for en gangs skyld var det helt ok, at han leverede rene ord for pengene… 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.