Valgkamp, valgflæsk og grim retorik

Nu hvor anden dag i valgkampen er ved at rinde ud, så er der allerede nu en konklusion, der trænger sig på: vi får en valgkamp med masser af valgflæsk og en rigtig grim retorik. Alle mistanker om at populismen ville være opslidende at høre på, har vist sit grimme ansigt.

I går kørte både DR og TV2 hver sin partilederrunde, og i dag fik vi gul bjælke, fordi regeringen nu endelig er ved at vågne op til, at velfærden har været udhulet gennem de seneste år. Dette vil man rette op på med 69 milliarder… Jo, jo, ingen grænser for, hvad man NU vil gøre, for nu skal Lars Løkke Rasmussen og hans regering jo til eksamen. Folket får sin mulighed for, at sige, hvordan de opfatter de seneste næsten fire år siden sidste valg. Der er sket en hel del siden 17. juni 2015, og det er ved at gå op for den blå stue, at der er en vis utilfredshed, for nu at sige det pænt..

Her til aften kunne vi alle se xenofoben Rasmus Paludan tilsvine den tidligere formand for Centrumdemokraterne, Mimi Stilling Jacobsen, for åben skærm i DR1 Aftenshowet. Det var ikke kønt at se på, og man må beundre, at politisk kommentator Henrik Qvortrup ikke var endnu skarpere i sin beskrivelse af Stram Kurs-lederen, Rasmus Paludan.

For os andre, der husker Mimis konstruktive indsats i dansk politik, var det en noget grim affære, at høre hende blive tilsvinet, bare fordi hun ikke talte Rasmus Paludan efter munden, men rent faktisk gav ham modstand på flere af de påstande, som han er kommet med. En mand, som påstår han vil forsvare danskerne, altimens han omtaler andre som tabere, at de kommer fra ‘l*rtelande’ m.v. Jeg vil ikke tage mandens ord i min mund, for jeg er ordentligt opdraget, og jeg synes det var ganske korrekt observeret af Mr. Q, at Rasmus satser på, at forarge de 96-97% af danskerne, så han kan tiltrække opmærksomheden fra op imod 3-4%. Det er ren Trumpisme i dansk variant.

Status er indtil videre, at vi har nået nye bundrekorder over hvordan folk taler sammen i en valgkamp. Der har været lyspunkter, herunder, at Radikales leder, Morten Østergaard, ikke ændrer tone bare fordi valgkampen er startet. Han siger præcis det samme under valgkampen, som han har sagt før den blev blæst i gang. Det samme kan siges om Kristendemokraternes næstformand, Isabella Arendt, som faktisk klarede partilederrunden rigtig godt, da formanden, Stig Grenov, fik det skidt efter første debat på DR1.

DR har rent mediemæssigt, som de eneste, startet en serie, hvor Ask Rostrup interviewer partilederne om deres holdninger til EU, for EU-parlamentsvalget er kommet i baggrunden, helt som ventet. Der er ikke mange, som taler EU i denne tid, for de har mest af alt fokus på, at blive valgt ind i Folketinget.

Vi får at se hvordan de næste 27 dage går…

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.