En ny regering er født

Dagen i dag er på mange måder en historisk dag. En ny regering er født. Lars Løkke Rasmussen har udvidet Venstre-regeringen ved at inddrage Konservative og Liberal Alliance i en såkaldt ‘trekløver-regering‘. Historisk-kyndige vil nok straks tænke tilbage på Poul Schlüters regeringstid hvor man havde en firkløver-regering bestående af Konservative, Venstre, Kristeligt Folkeparti og Centrumdemokraterne. Kristeligt Folkeparti kendes i dag som Kristendemokraterne, og er ikke repræsenteret i folketinget, og CD faldt også under spærregrænsen, og eksisterer ikke længere.

Den officielle liste ser ifølge TV2 således ud:

Her er ministerlisten for LLR3-regeringen

Man kan sige meget om Lars Løkke Rasmussen. Men én ting er sikkert: han er ikke typen, der giver op, og det bliver spændende at se om julefreden vil sænke sig over regeringen.

Der er flere interessante ændringer, og dagen i dag vil stå i præsentationernes tegn.