En begivenhedsrig uge

Det har været en begivenhedsrig uge efter OK-forhandlingerne sluttede. Knap var blækket tørt på aftalerne før man tirsdag skulle møde arbejdstagerne ved 1. maj-festlighederne. Enkelte steder var der lidt buhen, og alt i alt må man konstatere, at fagforeningsbosserne nok lagde retorikken i skarpere toner for at sikre sig, at man imødegik den kritik man godt vidste lurede i kulisserne. Derefter sprang bomben, der fik dette til at blive en virkelig begivenhedsrig uge – i hvert fald i dansk politik.

Søren Pind kaprede nemlig dagsordenen, da han annoncerede, at han med øjeblikkelig virkning fratrådte som minister og folketingsmedlem. Det har jeg beskrevet på min politiske blog i artiklen Søren Pind forlader dansk politik. Det afstedkom også en anden opsigelse, for miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen meddelte også statsministeren, at han stillede sin ministerpost til rådighed, da han i forvejen ikke genopstiller ved næste valg.

Den efterfølgende ministerrokade er velkendt for alle, der har fulgt med i nyhederne, og torsdag formiddag har Karen Ellemann fået posten som gruppeformand og Britt Bager som politisk ordfører i Venstre.

Ministerrokaden vakte flere spørgsmål. Hvorfor man på den ene side ikke valgte, at rokere ældreminister Thyra Frank? Samtidig en vis respekt for, at Anders Samuelsen – og derved LA – bakker op om sine ministre, herunder også den meget udskældte transportminister Ole Birk Olesen

Der er mange spørgsmål i dansk politik, og et fremtidig valg bliver interessant at følge, for på uddannelses- og forskningsområdet er Tommy Ahlers ankomst meget kærkommen. Han er en mand med mange visioner, og de fleste af os kender ham særligt fra DR-programmet Løvens hule.

Det at der kommer nyt blod ind i det politiske kan kun være sundt, fordi det kunne give ny energi til nogle meget fasttømrede procedurer, som i forvejen trænger til revision. Alt sammen noget folketinget allerede er i gang med at kigge på, men man kan som borger her i landet godt frygte, at vanetænkningen præger udviklingen, så man ikke kommer helt til bunds med alt det, som kunne gøres for at gøre politik mere interessant for den almindelige borger i samfundet.

Rigtig god weekend herfra til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Nyuddannet IT-supporter - blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 16-19, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.