Få dage ind i valgkampen

Få dage ind i valgkampen er det allerede lykkedes at trætte befolkningen med de samme påstande. Rød blok vil gældsætte landet og blå blok er bare nogle skiderikker. Nuancerne er fuldkommen væk, hvis debatterne skal ses med menigmands øjne.

For os, der dykker dybere, og har fulgt det politiske i mange år, er der naturligvis dybere nuancer, men de når aldrig at komme frem fordi begge parter har mere travlt med at diskutere alt andet end de konkrete spørgsmål de får stillet. Lad det dog for pokker være klart for alle, at vi ganske godt véd hvor galt det står til. Vi kender blå bloks politik. Den behøver ikke ret meget introduktion, for de fleste af os kender folk omkring os, der er blevet påvirket af den politiske virkelighed det seneste årti.

Det ville være forfriskende hvis de kære politikere gad lytte til både Peter Mogensen og Michael Kristiansen, der på TV2 News flere gange har sagt, at ordene ikke er TYDELIGE for den almindelige vælger. Brug dog energien på at FORKLARE jeres egen politik frem for at tabe debatterne med det som – udefra set – ligner det rene udenomssnak.

For dem som har lært så meget om kommunikation er det utroligt at både kropsprog og intonation er så forkert. Når der kommer et spørgsmål som bliver ubehageligt, så vær dog ærlige. Fortæl hvorfor der er fordele ved at nytænke ideerne frem for at komme med alt det sædvanlige. Virkeligheden er nemlig således i dansk politik at vi hvert tiende år, traditionelt, har fået frisk luft i regeringsgangene. Vilkårene er derfor optimale hvis der satses på at beskrive METALTRÆTHEDEN efter de mange år i ministerstolene. Vilkårene er også optimale når det forklares, at vi er optimister, og tror på at Danmark skal videre – med en ny regering. Men den slags lader sig ikke gøre uden at alle må ofre noget.

Lars Løkke Rasmussen indrømmede selv i 2008, ifølge Politiken, at en time om ugen var nok. Dengang var han finansminister. Da forslaget derefter kom fra rød blok blev det noget fydaføjda, fordi man ikke vil erkende, at Socialdemokraterne og SF formåede noget man ikke selv havde klaret, nemlig clearet det med fagforeningerne. Ikke fordi der er nogen særstatus mere mellem de to grupper, selvom blå blok gentagne gange insinuerer dette, men simpelthen fordi S+SF var ærlige nok til at forhandle om vilkårene fordi de var både NØDVENDIGE og TILSTRÆKKELIGE.

Når blå blok derefter bliver tøsesure, og snakker om at folk skal arbejde en uge ekstra bør de tænke over, at de fire år ekstra som de selv kræver af folk ved at fjerne efterlønnen vil kræve over 160 uger mere af folk. Mon ikke den ged så er barberet? 😉

Så for at sige det ligeud: tomme tønder buldrer mest, og regeringen skal passe på med løse påstande. De er så nemme at tilbagevise, og når regeringen er taget med bukserne nede så er der ingen grund til at prøve at lyve sig ud af miseren. Stå dog op for de holdninger I har, og vis borgerne at I alle er til at stole på…

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.