Fra politisk nørd til potentiel sofavælger

Det er lykkedes for politikere og medier at gøre politik så irriterende ensformigt, at jeg nu er gået fra politisk nørd til potentiel sofavælger ved et kommende valg.

Der er ALT for meget fnidder i medierne. Skænderier om ligegyldige ting, og udmeldinger hvor man siger ét i medierne, og gør noget andet, når der skal stemmes. Jeg har fået nok!

Jeg ved godt jeg har sagt det før her på bloggen, og efter en pause er jeg som oftest vendt tilbage, fordi jeg må erkende, at jeg er ramt af den politiske bacille, der gør det naturligt at være engageret i min samtid. Denne gang bliver pausen i hvert fald noget længere. Det er der flere grunde til.

Jeg har gennem flere år set mange skandaler næsten før de skete, og frustrationen over den ringe håndtering hos flere har virkelig overrasket mig. På de sociale platforme er det ikke fornuften der får mange likes og retweets, men derimod grøftegravning, personangreb og personfnidder. Det er en sørgelig tendens, som jeg ikke ønsker at fodre længere.

Lytter til podcasts om politik

Det er ingen hemmelighed, at jeg lytter til følgende fem podcasts:

  • Borgen unplugged
  • Ministertid
  • Borgen Late Night (video)
  • Cordua & Steno
  • Slotsholmen

Jeg slapper godt af, når jeg lytter til disse podcasts, fordi jeg egentlig godt kan lide analyserne. De to absolutte favoritter er naturligvis dem, jeg nævner først, altså Borgen unplugged og Ministertid.

Sidstnævnte podcast er især godt, fordi vi som lyttere får indblik i en tidligere ministers liv og oplevelser i politik… 🙂

Der er håb forude – hvis der kommer en bred regering

Der er håb forude, hvis der kommer en bred regering henover midten. Det handler ikke om, at få ministerbiler, men derimod en villighed til at sætte egne mål bagerst og de fælles gode løsninger foran partiskel. Det kræver bare en væsentlig udskiftning af mange som i dag er i ledende positioner, fordi der er brug for en luftforandring. Det nytter ikke noget, at vi ‘gør som vi plejer’, når der netop er brug for nye løsninger på de udfordringer, som præger både vores nutid og fremtid.

Med en inflation som på dagligvareområdet nærmer sig det kritiske selv for folk i arbejde, så nytter det ikke noget, at privilegieblinde mennesker står og taler om, at ‘det skal kunne betale sig at arbejde’, vel? Det er DÉN slags udfordringer, som skal besvares med løsninger – og ikke bare udenomssnak…

God søndag til alle.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.