Straffe med ghetto-tillæg?

Nu hvor man hører om regeringens forslag om straftillæg for folk i ghettoer, så må jeg sige, at jeg på voldsområdet synes bedre om det forslag jeg kom med fredag i artiklen med titlen Umotiveret vold – noget SKAL der gøres! Det er noget af et skråplan, at vi forlader princippet om lighed for loven.

Man kan gøre mange ting når følelserne overtager den rationelle tankegang, og her passer populismen glimrende. Populisme skal nemlig ikke tage hensyn til hverken retsprincipper eller anstændighed. Konkret var det her til morgen bande- og rockerpakken, som Venstres retsordfører sammenlignede man, da han blev interviewet sammen med en jurist fra tænketanken Justitia. Det hænger bare ikke sammen!

Demokratisk er der et problem når man begynder at skelne imellem folk ud fra enkeltkriterier, og det kan undre voldsomt, når man betænker sig, hvor mange af politikerne, der rent faktisk har baggrunde i enten jura eller statskundskab. De må enten have glemt pensum, eller lyttet meget dårligt efter, for begrebet burde være elementært stof på begge studier… 🙂

Det hænger bare ikke sammen mere for de ærede politikere. De er virkelig faldet af på den, og man kan godt begynde, at undre sig over dels hvor langt man vil gå før man vågner. Rent tankeeksperimentelt kunne man spørge sig, om de overhovedet HAR nogen grænser tilbage for, hvad man vil tillade? I jagten på stemmer er der kommet en ligegyldighed over for retsprincipper, som virkelig er bekymrende. Dørene er åbnet for bananrepublikken, når man ikke længere har nogen nødbremse i det politiske system.

Så er der naturligvis dem, som straks vil mene, at det bare er ‘udviklingen’, men her skal vi virkelig passe på. Hvad nu hvis det var afvikling? Hvordan vil vi sikre, at vores demokratiske fundament er i orden, hvis vi er SÅ blinde over for demokratiets retsprincipper, at vi ikke straks kan se problemet?

Ét er, at der kan være præcedens for, at nogle straffes hårdere end andre. Det kan til dels afhænge af hvilken forsvarsadvokat man har råd til at få til at repræsentere sig, men det kan sandelig også afhænge af mange andre mere eller mindre skæve elementer. Der vil være geografiske forskelle, hvor nogle forbrydelser straffes hårdere i en del af landet end i en anden del af landet, men også straffe som afhænger af hvordan en mental- eller personundersøgelse falder ud. Det har der i forvejen været stor debat om, og nu vil man således føje ekstra ting ind med en hast, som godt kunne ligne forberedelsen af et valg her inden påske.

Hvad er dine tanker, kære læser?

God dag herfra til alle. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.