Politisk utroværdige partiledere

Da TV2 for nylig kunne fortælle, at Anders Samuelsen – som partileder for Liberal Alliancescorede lavest hvad angik troværdighed, burde det vække til alvorlig eftertanke her i juleferien. Det må være et alvorligt vink med en vognstang for en leder, når ikke projektet opfattes nær så rosenrødt som Anders Samuelsen gerne selv vil præsentere det…

Man kan se af TV2s grafik, at samme tendens ses hos Alternativet (Uffe Elbæk) og Dansk Folkeparti (Kristian Thulesen Dahl.

Hvad fortæller det?

Ja, for det første partis vedkommende, er politik mere end vegetarprofilering, og for det andet er der nok en tendens til dels, at kernevælgerne kunne finde på at søge mod Nye borgerlige, men også, at enkelte måske ER ved at erkende, at DF er populisme. Hvad angår Nye borgerlige og deres leder, Pernille Vermund, vil meget afhænge af dels hvornår valget udskrives, men også hvordan forhandlingerne om skattereform og udlændingepolitik håndteres.

Der findes næppe nogen facitliste i politik, men ét er sikkert: det er en meget grim business efterhånden. Samtidig er det svært, at vi forklarer vores børn, at man ikke skal lyve, hvorefter de ser den ene løgn efter den næste i en branche, hvor man BEVIDST lyver – og det endda også med faktiske tal, fordi de fleste journalister agerer mikrofonholdere frem for at udfordre disse politikere, når de stikker en plade fra de varme lande…

Det er i dét perspektiv, at vi kan håbe, at partilederne vil tænke sig om. Der er visse ting som er det rene populisme, og når der mangler fornuft, så gennemskuer befolkningen disse politikere – og heldigvis for det. Omvendt kan man så også beklage, at der ikke er flere, som stiller op, for der ER virkelig brug for forandringer, hvilket jeg løbende har behandlet ovre på den socialliberale politiske blog, som jeg løbende vedligeholder.

Fortsat god juleferie til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.