Umotiveret vold – noget SKAL der gøres!

Når vi oplever, at folk kan blive overfaldet på vej enten til eller fra byen på en stille fredag eller lørdag nat, når folk ikke kan gå trygt på gaderne uden at nogle begår vold, så SKAL der gøres noget. Ligesom jeg mandag skrev om skoleskyderier, så fik jeg faktisk forleden en tanke omkring dette med den umotiverede vold. Alle vil gerne forholde sig enten pædagogisk eller psykologisk til emnet, men skulle man prøve at tænke ud af boksen, bare for eksemplets skyld? 🙂

Når vi lader alle teorier ligge for en stund om f.eks. voldelige films påvirkning, computer- eller konsolspil med vold, og bare kigger nøgternt på det, hvad finder vi så?

Når en (eller flere) mand (mænd) går i byen for at slås, så har de tydeligvis en lyst til at udfordre deres fysik. Mange søger folk, de nemt kan vælte omkuld, og så går de alligevel fuldkommen bananas.

Det virker fuldkommen vanvittig for rationelt tænkende mennesker som os andre.

Men lad os for argumentets skyld vende den om.

Hvad nu hvis man VIDSTE, at man ved umotiveret vold kom i en boksering med en person af samme vægtklasse som én selv? Uden nogen som helst mulighed for at anke eller udsætte noget som helst, for vi har jo lige for nylig set, at folk kan finde på at begå kriminalitet kort efter de er løsladt…

Tænk lige tanken igennem – FØR du reagerer.

Pointen er naturligvis ikke at fremme vold, for jeg sagde udtrykkeligt en boksering. Personen som overfalder et andet menneske har tydeligvis to problemer i sit liv: manglende selvkontrol og en lyst til at slås.

Hvorfor skal vi hele tiden blive ved med at gentage kure, som ikke virker?

Hvad nu HVIS det var præcis dette, som kunne stoppe den slags? Hvem ville så være den kloge, akademiske, fornuftige ved at have afvist, hvis det rent faktisk kunne fungere? 🙂

Jeg kalder dette ren brainstorm, for en kammerat og jeg kom til at tale om det, og på en måde strider det imod alle tanker om ikke at skabe ny vold, og på den anden måde giver det faktisk rigtig GOD mening at give folk afløb for den lyst til at skade andre, at de mødte en mur, hvor det rent faktisk var en på deres EGEN størrelse, de mødte. Der MÅ være noget der virker, når det, vi har prøvet gennem årtier slet ikke har fungeret – og let’s face it: vi er kommet meget langt fra de tider hvor folk kunne enes efter en fight. Nu til dags bliver folk til tider livsvarigt invalideret.

Hvis jeg SKULLE sammenligne en r*vfuld i en boksering med at være invalideret resten af sit liv, så tror jeg næppe det er dér, man kunne finde det mest overbevisende argument mod i det mindste, at OVERVEJE at nytænke området.

Rigtig god weekend herfra.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-18, som bor sammen med deres mor.

Comments

Comments are closed.