Bookning af flypladser

Jeg ser lejlighedsvis CPH Lufthavnen genudsendelserne på TV2. Det er ret tankevækkende, når vi engang imellem ser hvor mange pladser folk kan kæmpe om, fordi flyselskaberne bevidst overbooker sine fly. Det er klart, at nogle bliver glade, når de får et gavekort og måske en lille bid brød for at rykke sin afgang et par timer. Det er de gode sager. De mindre gode sager ses, når folk risikerer at miste et tilstødende fly på et senere tidspunkt i en lufthavn, de skal mellemlande i.

Faste læsere vil have set, at jeg flere gange har skrevet om temaet “en aftale er en aftale” – det mener jeg rent faktisk.

Jeg kan godt se, at der er en logistisk udfordring for flyselskaberne i at nogle ikke møder op til afgang. Samtidig kan jeg ikke se, at når man som turist indgår en aftale med et luftfartsselskab, at man slet ikke gøres bekendt med, at man har fat på en af de sidste pladser…

Det kan VIRKELIG ødelægge en ferie, hvis den skal starte med en forsinkelse, så man bagefter lades i stikken i timevis i en udenlandsk lufthavn. Alt sammen fordi ANDRE ikke kan finde ud af at styre deres logistik. Jeg var godt nok blevet ked af det, hvis det skete for mig. [Og ja, nok også en smule vred, fordi jeg selv lægger stor energi i altid at finde en løsning, når jeg selv skal løse en opgave… 🙂 ]

Jeg har aldrig selv været udsat for denne udfordring, hverken da jeg rejste med forældrene på charterferie eller da vi selv tog til Frankrig med Lufthansa fra Hamborg. Så på dét plan behøver jeg jo heller ikke forholde mig til det, før det skulle ske. Er man alene på sin ferie, er det nok væsentligt nemmere, end hvis man f.eks. har børn med, som stiller det evindelige spørgsmål: “Hvornår kan vi komme af sted?” 🙂

Har du erfaringer med overbookning af et fly, så smid gerne en kommentar her på bloggen. Det kunne være interessant, at høre hvordan de løste jeres udfordring.

God dag til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.