Donald Trump – en utilregnelig præsident

Når vi hører ordet utilregnelig, er der mange, der misforstår ordet. En af betydningerne fra Ordnet.dk er: “som ikke er ved sin fornufts fulde brug og derfor ikke kan gøres (juridisk) ansvarlig for sine handlinger“, hvorimod jeg især tænker på betydningen “som opfører sig, handler eller fungerer på en måde der ikke kan forudses.Donald Trump ER en præsident, som vi ikke kan forudse reaktionerne fra…

Vi kan se en tendens, som er helt anderledes end hos tidligere præsidenter. Med Donald Trump ER det blevet således, at det han har sagt – uanset i hvilken sammenhæng – er blevet til politik. Det ses bl.a. af tankerne om muren til Mexico, som nærmest er blevet en kæphest. Der handles ikke i samspil med nabolandet, men ageres alene fordi han lovede denne mur.

En af de vigtigste ting, man bør anerkende – uanset man kan lide det! – er, at Donald Trump fik 3 millioner færre stemmer end Hillary Clinton gjorde. Det såkaldte popular vote har flere gange kostet en kandidat posten på grund af Electoral College, hvor valgmænd afgør hvem der indtræder i præsidentembeddet. Det er et helt studie i sig selv at beskrive alle elementerne i dette, men ordet demokrati udføres på flere måder i flere lande… 🙂

Hillary er færdig som politisk spiller. Hun var en borgmester mange var vilde med i New York, men præsidentposten gik hun glip af første gang, da Barack Obama vandt kandidaturen, og blev præsident i 8 år før Donald Trump, og da hun denne gang vandt over Bernie Sanders kan man stadig diskutere, om det allerede var dér, det gik galt.

Men det GIK jo ikke galt, kan man indvende. Det gik bare ikke, som folket ønskede, hvis man tror på, at en stemme skal være et lod i et direkte valg. Virkeligheden er bare ikke sådan, og det er i sig selv en demokratisk udfordring, for denne gang er noget tydeligere end tidligere situationer, hvor Electoral College var afgørende… 🙂

Det der er allermest farligt ved utilregnelige mennesker er deres evindelige fokusering på sig selv. Dette tweet var min reaktion på en af disse situationer:

En præsident kan gå en meget ensom ørkenvandring i møde, hvis han aldrig skaber alliancer. Selv en lægmand, der har set Netflix-serien House of Cards burde have lært dén lektie. 🙂

God weekend til alle bloggens læsere.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.