En bedre forståelse af MeToo-begrebet

Der er mange automatreaktioner fra mænd, når de hører om #MeToo. Flere af dem er fuldkommen vanvittige i forhold til selve emnet. Derfor dette indlæg i et forsøg på at skabe bare en smule nuancering for de mænd, som ikke har forstået budskabet.

Jeg ser en god udvikling i, at tingene kommer på bordet. Når mandlige chefer udnytter deres autoritet til at presse kvinder til sex (og/eller anden kønslig omgang), så har vi alle et problem. På præcis samme måde, som hvis en kvindelig chef gør det samme. Det er i forvejen et problem, at mange mænd ikke reagerer på sexchikane, og her har vi alle en rolle at spille.

Vi kan nemlig ikke redde hele verden på én gang. Men vi kan tale med vores egne børn, og sikre, at der dels er en forståelse for hvad man KAN og hvad man IKKE kan tillade sig i interaktionen med andre mennesker. Det kræver, at man taler åbent og ærligt om disse ting.

Om det så vil løse hele problemet? Det er ikke sikkert, men det er i hvert fald en rigtig god begyndelse! 🙂

Jeg skal ikke motivfortolke hvorfor nogle ikke VIL forstå emnet, eller misforstår det. Dog kan jeg ikke undgå, at blive overrasket, når MeToo-kampagnen modtages så negativt som den gør af folk, som ellers er ganske velbegavede. Om det er et Freudian slip of the tongue hos nogle, eller om det er et tegn på en smule mandschauvinisme på grund af aldersforskel er svært at sige. Men det SKAL forandres, så vi alle kan tale respektfuldt til, om og med hinanden.

Det er først når vi forholder os nøgternt til emnet, at vi kommer videre, og det er præcis derfor jeg skriver denne lille artikel. Jeg mener, vi kan komme videre i debatten når vi forholder os rationelt til emnet.

Har du tanker om MeToo? Kommentarfeltet bider ikke…

Rigtig god dag til alle bloggens læsere. 🙂

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.