Støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner

Støttegruppen for tidligere Jehovas Vidner er kommet i medierne efter en video hvor der tales negativt om tidligere vidner. Der er to ting man umiddelbart kommer til at tænke på når man hører brudstykkerne:

  1. Retorikken er ikke ny, men bruges i mange sekter
  2. Retorikken er nok blevet skarpere, fordi det er begyndt at gøre ondt i medlemsstatistikkerne


Retorikken er ikke ny, men bruges i mange sekter
Det er bestemt ikke ‘kun’ i Jehovas Vidners regi at denne retorik bruges. Den bruges også i Armstrongismen. Det er en meget generel tendens i mange religiøse bevægelser at opdele verden i ‘os’ og ‘dem’…

Den slags verdensbilleder tjener kun ét formål: at styrke selvretfærdigheden ved at antyde at alle andre er galt på den… 🙂

Retorikken er nok blevet skarpere, fordi det er begyndt at gøre ondt i medlemsstatistikkerne
Internet er kommet for at blive. 🙂

Efterhånden som det er blevet vanskeligere at isolere folk fra information og viden er det ikke længere muligt at isolere folk som præsteskaber tidligere kunne. Folk er ikke længere nær så isolerede som de var før internet blev hvermandseje. Alle vidste at ex-Jehovas Vidner BLEV forsøgt isoleret fra alt og alle der havde noget at gøre som aktive medlemmer for at ‘begrænse skaden’ – såkaldt damage control fra præsteskabets side.

Det gør sikkert ondt på medlemsstatistikken, og kan være med til at forstærke retorikken i et forsøg på at fastholde sin autoritetsplatform. Hvis ‘os’ og ‘dem’ verdensbilledet skal fastholdes er flere grupper henfaldne til at “glemme”, at deres egne organisationer OGSÅ har hjemmesider, men bagefter påstår, at internettet nærmest kun skulle være porno og negativitet.

“Du finder det du søger”, og fortæller mere om dem selv end om nogen andre. 🙂

Du kan finde alt på nettet. På både godt og ondt. Dén erkendelse er bare svær at sluge for præsteskaber som ikke holder sig tilbage fra at ville ‘styre’ deres medlemmers tankesæt.

Groft sagt kunne man antyde, at når nogen går ind i en sekt – uanset hvilken – så deponerer de hjernen ved indgangen. Alt andet er uden værdi, og det er én af grundene til nogle ‘lokkes’ ind i den slags grupper hvor folk kan føle sig specielle…

De nysgerrige kan se denne video der indeholder brudstykker fra det foredrag – hentet fra YouTube:


God weekend til alle. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.