Når du vil starte en ny blog – del 2

Jeg håber du fandt både en titel og en underoverskrift til din blog, som jeg foreslog dig onsdag. I dag skal vi se på hvordan du kommer i gang med din WordPress-blog. Hvis du vælger et andet system til at styre din blog er der stensikkert andre, der har skrevet lignende mini-serier om det at starte en ny blog.

Du skal træffe et vigtigt valg i dag. Der er to måder at køre en blog på. Hvis du vælger dit eget domæne til bloggen, får du mulighed for at bruge WordPress, men du kunne også vælge at lægge din blog på et domæne som f.eks. Blogger.com. Hvad du foretrækker afhænger af flere faktorer. Der er en udgift forbundet med det at hoste selvstændigt, men til gengæld får du med et webhotel også dine egne mailadresser, hvorimod du med Blogger kører med f.eks. Hotmail eller Gmail som mailadresse.

Jeg tager i denne mini-serie udgangspunkt i, at du vælger at hoste på et selvstændigt domæne med WordPress som software. Pointerne kan dog også læses, hvis du vælger den anden model. Dog er vejledningerne så mindre specifikke og kan afhænge af hvilket sted du vælger at hoste hos… 🙂

Du skal for det første sørge for, at dine andre indstillinger er i orden, og det gør du – ret naturligt – i menuen Indstillinger. Sørg for, at du får indsat både din gode titel og din underoverskrift, som du arbejdede på siden i forgårs. Under Plugins gør du dig selv en kæmpe tjeneste ved at få fat på Akismet, så du kan frasortere al den værste spam helt automatisk.

Faste læsere vil huske, at jeg har behandlet Akismet før, så du kan bare søge efter ordet i søgefeltet øverst hvis ikke du fik læst artiklen om dette anti-spam system, som virker perfekt.

Når du således har installeret WordPress, tjekket dine indstillinger, og hentet Akismet, og aktiveret det, så er det på tide, at komme i gang med selve bloggen.

Du starter naturligvis med at gå ind under indlæg, hvor du sletter Hello World. Dette eksempel-indlæg skal IKKE bruges. Det ligger over alt på nettet, og vil være duplicate content af værste skuffe, så det sletter du. 🙂

Dit første indlæg kunne, meget passende, være din intro til nye besøgende.

  1. Hvem er du?
  2. Hvad kan du?
  3. Hvad ved du rigtig meget om, og hvad kan folk forvente at læse mere om her på din nye blog?

Hen over weekenden kunne du, f.eks. søndag skrive dit første indlæg om det emne du har valgt. Så er du nemlig klar til det næste vigtige skridt på din nye blog, som du får mere at vide om mandag, nemlig de sociale medier.

Rigtig god weekend herfra. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.