Når du vil starte en ny blog – del 1

Når du vil starte en ny blog er der nogle væsentlige ting, du skal være opmærksom på. Den første del jeg vil anbefale dig at kigge nærmere på kræver en smule forberedelse, og derfor får du først næste afsnit i denne mini-serie fredag. Du skal nemlig finde et stykke papir eller starte Notesblok på din pc for at gennemføre denne fase.

Alle blogs har en titel og en underoverskrift.

De dovne har “Just another WordPress-blog” lige under overskriften. Det skyldes, at de ikke har ændret i indstillingerne under menuen Indstillinger og Generelt.

Den fejl skal du IKKE begå. 🙂

Hvorfor er titlen vigtig?

Titlen er det der vil dukke op i søgemaskinerne. Det skulle gerne være sigende for indholdet. Jeg har valgt “Henrik Bluncks blog” simpelthen fordi dette ER min online dagbog, min blog. Du skal vælge hvad der matcher med dit indhold.

Hvorfor er underoverkriften så vigtig?

HER bliver det straks LIDT mere konkret. Nu skal du beskrive din titel, dels fordi det dukker op i søgemaskinerne, men også fordi det er vigtigt, at dine besøgende får et indtryk af hvad de kan forvente af din blog.

Du skriver en tekst, som du skal kigge nærmere på flere gange både i dag og i morgen, så du er forberedt på det næste afsnit i denne mini-serie. Det er særdeles vigtigt, at du ser denne underoverskrift med dine besøgendes øjne, for her kan du gøre den store forskel, så du er knivskarp på hvad du vil præsentere for folk, der kommer til din blog.

Hvad kan du forvente fredag?

Rolig nu. Du skal først og fremmest fokusere på opgaven foran dig, men jeg kan godt afsløre, at du fredag vil høre nærmere om hvordan du tager de første spæde skridt med din nye blog.

God arbejdslyst – og god dag herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.