Nogle gange kommer lærdom fra uventede kilder

Alle I kære læsere har nok oplevet det, at man pludselig opdager, at en bestemt person lærer en noget helt nyt. Det kan både ske i ens karriere, men også i ens hverdagsliv. Ting man selv tror, mestres til UG med kryds og slange, men som man bagefter godt kan se kunne blive ENDNU bedre.

Jeg har altid holdt på, at en god dag er en dag, hvor jeg lærer en ny ting. 🙂

Sådan en dag er nemlig rigtig god, fordi jeg talte med en person, som udfordrede min skrivestil og mine formuleringer. Det VAR ganske forfriskende – også selvom mit ego kortvarigt mente, at det nu engang var en meget god ansøgning, jeg lige havde skrevet. Ansøgningen blev meget BEDRE da jeg lyttede efter – og det er slet ikke så skidt…

Jeg har heldigvis for længst lært, at det ikke er nogen skam, at sige tak. Tak for ny viden, og især tak for, at andre ryster posen en smule.

Hvordan har DU det, kære læser, med ny viden?

Kan du også, lejlighedsvis, opleve, at vi alle taler om, at være ‘forandringsparate’, ‘omstillingsvillige’ og ‘fleksible’, for bagefter, at finde ud af, at nogle af de smarte ord også kan virke helt forkerte, når de læses af andre?

Vi mennesker er VANEDYR.

For den egoistiske er MIG, MIG og MIG det eneste de fokuserer på.

For den lærevillige bliver det at vokse både personligt mens også i ALLE ens kompetencer det vigtigste – udover naturligvis alle de mere private ting, som at vi kan passe endnu bedre på venner og familie når vi lærer, at være en smule mere ydmyge over for opgaverne vi møder.

Der er nemlig intet galt i at være stolt over de ting vi alle har opnået her i livet. Vi SKAL fejre de små succeser. Dog er det så også MINDST lige så vigtigt, at vi er åbne over for at lære nyt og blive ENDNU bedre. Det er forskellen mellem STOLT og HOVERENDE.

Det var så dagens filosofiske og tænksomme indlæg. Husk, at kommentarfeltet aldrig bider, og det vil altid være en fornøjelse at høre, hvad du – kære læser – tænker, hvis jeg på nogen måde har kunne inspirere dig med dette indlæg.

Fortsat god dag herfra. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.