3 pedaler og 29 bogstaver – vidt forskellige resultater

Ja, den opmærksomme læser vil stensikkert vide, at jeg nu vil skrive et indlæg, hvor både biler og bøger indgår. Det vil være et ganske godt gæt, men mere end det, så vil jeg i dag komme med en meget væsentlig pointe vi alle kan bruge her før weekenden nærmer sig.

Vi har alle tre pedaler i vore biler – undtagen dem med automatgear, som kun har to! 🙂 – og alligevel er der kæmpe forskel på hvordan vi kører bil.

Du kender sikkert typen, som kører hamrende godt bil. Hvor man knap mærker gearskiftene, og hvor ordet ‘limousinekørsel’ kommer til sin ret. Det er ikke kun erhvervschauffører, der mestrer denne disciplin. Jeg har også mødt en del, som har været enten sælgere eller lastbil- og buschauffører, som har formået at køre bil på denne måde. Det giver en ro, som er yderst behagelig for os alle at opleve.

Nogle får en helt anden type kørsel når de har travlt eller er stressede, og man mærker det straks, hvis ikke de har denne ro i deres kørsel. Sjovt nok er det de samme pedaler vi alle har til rådighed, men styringen fra vores hjerner giver et vidt forskelligt resultat.

Det samme gælder vores alfabet. Det danske har 29 bogstaver, og vi kender dem alle til hudløshed:

abcdefghijklmnopqrstuvwxyzæøå

Vi kender tastaturet som et QWERTY-tastatur, fordi dette navn definerer de seks første bogstaver i øverste venstre hjørne af tastaturet.

Tænk sig, at alle bøger er baseret på disse 29 bogstaver. Naturligvis med både et komma, et semikolon, et punktum og store bogstaver efter hvert punktum og/eller i navne…

Hvad er det, som definerer bøgernes indhold?

Det er naturligvis forfatterens kreativitet, vedkommendes ordforråd og fortællelysten. Fortællelysten og kreativiteten er ikke den samme, for sidstnævnte definerer stilen, og detaljerigheden betinges af fortællelysten. Vi kunne alle blive sci-fi forfattere, hvis vi var kreative nok. Jeg er ikke blandt disse typer, for jeg egner mig bedst til at skrive fagbøger. Bøger der er afgrænset inden for et bestemt emne – ikke blot tankerne der løber løbsk.

Nu lovede jeg en væsentlig pointe her op til weekenden, og den kommer nu.

Vi bør alle fokusere mere på vore muligheder og vores måde at se tingene på. Vi har alle de samme biler og de samme tastaturer, men det er vidt forskelligt hvad vi får ud af disse værktøjer. Prøv at fokusere på hvordan du skriver, og hvordan du kører bil, og tænk på, om ikke du savner mere ro i livet, hvis du er den passivt-aggressive type, som kører bil som om du var med i Zulu Djævleræs, og ligeledes, så prøv at tænke over hvordan du skriver dine mails og opdateringer på sociale medier.

Kunne du få mere ud af livet, hvis du tillod dig selv at trække vejret bedre? Hvis du fik mere ro i de ting du gør hver dag? Prøv at se om ikke disse tanker kan hjælpe dig både i hverdagen og på jobbet. Ved at øge dit fokus på dette, kan du nå meget længere med præcis de samme 29 bogstaver, hvis dit udgangspunkt er positivt.

God weekend – og skriv gerne en kommentar, hvis du blev inspireret af lidt hverdagsfilosofi fra denne artikel. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.