Flere gode grunde til at bruge OpenOffice

Der er mange fordomme om det at bruge en gratis kontorsuite som OpenOffice. Hvis du spørger Microsoft-tilhængerne vil du få at vide, at deres kontorsuite er bedre, hurtigere, mere intuitiv m.v. Den er også langt dyrere – og kræver meget ofte en del, især hvad angår den skærm du arbejder fra. Pladskrav på harddisken er ikke længere en speciel faktor nu hvor prisen for en TeraByte-harddisk er faldet, men ikke desto mindre alligevel væsentligt, at det lader sig gøre at hente en gratis kontorpakke på under 150 megabyte. Det er imponerende, for at sige det ligeud. 🙂

Jeg fik lejlighed til at afprøve en gratisversion af Microsoft Office 2007 da jeg begyndte at bruge den nye Acer Aspire One netbook, og jeg havde håbet, at de var blevet bedre siden jeg sidst havde leget lidt med 2003-udgaven flere steder…

Vi starter lige med nogle skærmdumps for at konkretisere det nye menusystem i Microsoft Office 2007.

Der er 7 skærmklip – af hver sin menu.

Før du bliver helt forpustet over de mange menuer kan du glæde dig over, at strukturen dog trods alt er bevaret hen over programmerne – altså således at en indlært struktur i Word kan henføres på Excel eller OneNote og PowerPoint.

Vi skal lige have én positiv ting med, som taler i Microsoft Office 2007’s favør. Brevfletning – lagt under Forsendelser – er blevet langt mere brugervenligt end det før har været. Men at arbejde med spalter i et dokument med en liggende A4-side kan være udfordrende fordi du det ene sted skal oprette spalte-definitionen, og så indsætte spalteskiftet fra en anden menu. Strukturen er ikke helt gennemtænkt i forhold til de funktioner folk bruger. Men man kunne jo håbe, at nyere versioner bliver bedre på det område.

Min første tanke er nemlig: hvorfor skulle en funktion ikke kunne tilgås to steder? Vi der i sin tid legede med WordPerfect, længe før det udkom i en Windows-version, har jo været vant til Shift+F7 til at udskrive – og selv da der kom en menu i version 6, der udkom både til DOS og Windows, var mange så vant til tastaturgenveje at næsten ingen brugte menuerne.

Anyway, jeg har – mens denne artikel blev skrevet – hentet den gratis OpenOffice, og Microsoft Office 2007 ryger nu helt ud af maskinen. Det var sjovt at få lov til at prøve systemet, men jeg skal ikke bruge den fulde udgave. Jeg lever fint med OpenOffice – og siden 2006 er der mange der har overvejet det samme, hvilket du kan læse mere om her: http://www.itwire.com/it-industry-news/development/4054-microsoft-office-users-ready-to-jump-ship-poll.

God weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-18, som bor sammen med deres mor.