Hvilken hat bruger du?

Jeg har i dag et rigtig godt, og vigtigt, spørgsmål til dig: hvilken hat bruger du?

Hvordan starter du din dag? Bruger du nej-hatten, hvor alt er forkert, eller bruger du ja-hatten, hvor du ser muligheder frem for problemer?

Det er SÅ vigtigt at starte sin dag godt. Det er ikke bare pop-snak, men virker rent faktisk.

De mennesker, som altid ser problemer lever kortere – og de lever negativt, presset og ulykkeligt. Du kan være åleslank, spise rigtigt, sove godt – og alligevel vil nok især det sidste blive presset, hvis ikke du hviler i dig selv.

[Ja, jeg ved godt man engang imellem står over for væsentlige udfordringer, som ikke gør man kan have smil på hele tiden. Men prøv alligevel i modgangen, at se bare en smule lysere på tingene, for at se om ikke du mærker en forskel. :-)]

Man kan ikke direkte påvise, at folk, der tænker positivt lever længere. Dog kan man påvise, at de er både gladere, og mere tilfredse med det, de har. De har lært at se glæden ved de små ting, hvorimod andre måske fokuserer på materialisme, ydre statussymboler m.v., fordi de gerne vil skjule, at livet ser skidt ud.

Det er derfor man kan inspirere folk, hvis først man selv har knækket koden. 🙂

Det er gratis at opføre sig pænt over for sine medmennesker. Det kaldes pli, og den gode opdragelse inspirerer og motiverer andre – såvel bevidst som ubevidst.

Man kan ikke blive sur på en mand (eller kvinde), som forstår at opføre sig ordentligt…

Jeg har på flere kurser set forskellen i hvad folk selv bringer med sig ind i et kursuslokale. Den dovne og dvaske er passiv indtil frokost, hvorimod den glade og friske bidrager aktivt til læringen – både før, under og efter frokost. 🙂

Hvis du skal bruge din weekend fornuftigt, så vil jeg anbefale dig at tænke grundigt over hvilken hat du bruger når du står ud af sengen. Prøv at øve dig i weekenden, og prøv at se om ikke du kan få en endnu bedre uge ved at tage denne artikel alvorligt. Så vil jeg nyde at se dine kommentarer om dine oplevelser til inspiration for andre.

God weekend til alle.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.