Prisportaler – de gode og de knap så gode

Hvis du følger med i nyhederne, så vil du uden tvivl have hørt om Booking.com, der ikke har betalt mange hoteller til tiden. Et råddent æble kan hurtigt gøre kunderne skeptiske over for andre prisportaler også…

Likviditet – den største trussel for små virksomheder

Alle der har gået på handelsskole eller studeret erhvervsøkonomi vil vide, at mange virksomheder står eller falder mestendels pga likviditet. Det er alfa og omega, fordi når man ikke selv kan betale dem der har penge til gode, så begynder det at blive dyrt at drive virksomhed.

Hvem gider levere mange billetter til én virksomhed, hvis de ikke betaler, når man i stedet kan handle direkte med kunden, som betaler kontant fx via kreditkort, MobilePay eller noget tredje?

Det er den virkelighed, man er nødt til at forholde sig til, hvis man gerne vil have sin virksomhed til at køre rundt. Vi har lige set et auktionshus bukke under, hvor ejerne gerne ville have det til at fremstå som om de virkelig havde styr på det hele. Det viste sig at være en illusion. Det samme kan meget nemt ske for andre virksomheder, og det er man nødt til at være forberedt på.

Det MÅ kunne gøres bedre!

Det må altså kunne gøres bedre. For nogle år siden havde jeg en snak med den lokale pizzamand, og han fortalte, at man dengang havde en temmelig lang kredittid. Det blev jeg noget overrasket over, for jeg betalte jo kontant med mit kort, når jeg bestilte, men han skulle vente løbende måned + et antal dage. Da prisen var den samme, var min beslutning lynhurtig. Så ville jeg hellere bestille direkte hos ham, og ad den vej havde han pengene med det samme.

Vi skal behandle hinanden anstændigt. Det er sådan set mit budskab på alle områder her i livet. Det håber jeg også skinner igennem her på denne blog. 🙂

Alle læserne ønskes en rigtig god uge.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.