Karakterkrav sender unge udenlands

Danskere kan tage deres SU med til udlandet, og for de mere driftige, som ikke nødvendigvis vil opgive drømmen om en BA eller kandidatgrad bare fordi nogle danske universiteter nu vil indføre et minimumskrav om karakteren 6, kan det meget vel betyde, at de vil søge mod udlandet for at tage deres uddannelse.

Der er ingen empiriske data for, at der skulle være mindre frafald blandt unge med en højere karakter. Dette har heller ikke været berørt ved annonceringen fra Lykke Friis fra KU. Det minder derfor en anelse om at save grenen over, de selv sidder på, for på længere sigt vil mange netop bruge dette snobberi til at søge alternative veje.

Det er faktisk lidt komisk, for Dansk Folkeparti vil gerne modsætte sig studier hvor undervisningen foregår på engelsk, og ved at forholde sig tavst til dette forslag, vil der netop ske det, at mange unge vil tilvælge en international uddannelse, med yderligere fald i vores egne studiers kvalitet, fordi man i forvejen er præget af besparelserne på universiteternes område.

Jeg ser frem til at politikerne vågner og tager dette alvorligt, før det er for sent.

[Ovenstående blev d.d. indsendt som læserbrev til Berlingske]

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.