Fredag den 13.

I år er den 13. maj faktisk en fredag, og det vækker til talrige former for overtro. Det er en ulykkesdag for nogle, men også en dag hvor der traditionelt var en del virusser til computere som blev aktiveret. Der kom ret hurtigt afstikkere fra dette i form af virusser som aktiveredes på lørdag den 14. og torsdag den 12., så kopisterne var også på dette område på spil.

For min egen del er det 6. marts jeg tydeligt husker på IT-området, for jeg oplevede engang virussen Michelangelo. Denne ankom via en shareware diskette (5,25″ for at det ikke skal være løgn, endda – noget ukendt i en tid hvor vi kaster omkring os med cd’er, dvd’er og sågar USB-nøgler med endnu større kapaciteter). Dengang havde jeg en større diskussion med leverandøren af den pågældende diskette for de benægtede naturligvis ethvert ansvar, og det endte i en af brancheorganisationerne for Shareware, som ikke kunne tage anden stilling end at påstå det var påstand-mod-påstand.

Jeg har overlevet dette uden problemer. Men det er i hvert fald en oplevelse der huskes, og jeg kender i hvert fald værdien af en backup efter denne oplevelse – selvom det, som bekendt, hedder sig, at “rigtige mænd ikke tager backup, de græder“… 🙂


I dag er det i øvrigt 123 år siden, at Brasilien afskaffede slaveriet ifølge Wikipedia.

Du troede da ikke jeg ville snyde dig for dagens historielektion, vel? 😉

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.