Google – 16 år med søgemaskinen

På både godt og ondt, har Google nærmest fået monopol på internettet. Mange har bevidstløst valgt Google.dk som deres forside på deres browser, og siden grundlæggelsen den 4. september 1998 er der sket rigtig meget.

Man har profileret sig ganske godt med de såkaldte Google Adwords-reklamer, som vises som Adsense, og her deles indtjeningen med de hjemmesider der viser reklamerne. Jeg var selv en del af det netværk engang – indtil Google valgte at sakse min konto, helt uden advarsel, og helt uden nogen som helst fejlagtig adfærd fra min side. Efter jeg kunne læse, at jeg ikke var den eneste der har oplevet dette, så kan jeg kun konstatere, at en del af Googles formål er baseret på det man i straffelovens forstand ville kalde TYVERI.

Hårde ord. Det indrømmer jeg gerne. Ikke desto mindre er Googles adfærd præcis som alle andre mastodonter med eneret på sine felter. Ingen svar på tekniske forespørgsler. Ingen forklaring. Har Google dømt dig ude, så er du ude. Basta…

Det bliver spændende at se hvad de næste 16 år vil bringe for Googles vedkommende, efterhånden som folk opdager hvad de står for på nogle områder…

Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.