Om at stå fast…

Når det gælder at stå fast ved sine holdninger, så er der to facetter af dette som mange ikke er opmærksomme på. Det retter vi op på i dag med denne artikel. Vi skal ikke tale politik, selvom dette også gælder for politikere, som i særlig grad har yderst svært ved enten at lade sig overbevise af modsatte argumenter og/eller at holde fast selv når andre presser den modsatte vej.

Stå fast ved din overbevisning
Jeg ser mange der skifter meninger som vinden blæser. Straks de møder en smule modstand i en diskussion, så vender de på en femøre – og det holder bare ikke. Det er ikke alene holdningsløst, men det viser også en absolut svaghed over for det at have en reel mening om tingene her i tilværelsen.

Du kender sikkert selv den slags mennesker. Du ved egentlig ikke hvor du har dem henne, for hos dem er det ikke “dagens ret” som i den lokale café, men “dagens holdning” der er på tapetet. Det de mente i går er sikkert noget helt fjerde eller femte i dag. Stabiliteten mangler, og du kan ikke regne med dem – hverken på kort eller langt sigt.

Erkend hvis du en dag tager fejl!
Det første skridt frem imod at kunne stå fast ved sine holdninger, er samtidig er at du er parat til at undskylde – TIL personen – hvis du en dag tager fejl. Ikke via hilsner gennem andre, men i direkte samtale eller mail med vedkommende (afhængig af geografisk distance).

Den person som virkelig er parat til at ERKENDE der enten er sket en misforståelse eller en ændret opfattelse af tingene er stærkere end dem som bare skøjter hen over hændelsen eller diskussionen.

Næste skridt er samtidig at turde sige “det aner jeg ikke en pind om” når folk spørger dig om noget der slet ikke interesserer dig. Alle har emner de ikke direkte interesserer sig for. Sad jeg i Hvem vil være millionær? med Hans Pilgaard ville jeg have brug for en livline når det gælder spørgsmål i stil med “Hvilket dyr….”, ikke fordi jeg ikke kan lide dyr, for jeg er jo glad for hunde, f.eks. Men ganske enkelt fordi det ikke siger mig ret meget at huske forskelle mellem en los og en lama. Jeg kan læse skilte når jeg tager med ungerne i Zoo, men der er nu engang ikke den store lyst til at dykke ned i zebraens kønsdrift eller orangutangens spisevaner. Jeg har en fornemmelse for de spiser frugt, men det er kun fordi jeg husker en abe der sad og spiste et æble sidst jeg var i Zoo… 🙂

Folk der gerne vil lege vigtig-Per elsker at have en mening om alting. De er eksperter i alt, og for dem fungerer det sikkert fint. Men hvis du en dag efterprøver deres viden, så halter det en del.

Sådan bør DU ikke ende. Vær hellere ekspert på nicher der interesserer dig, for så er det også nemmere at holde fast ved dine holdninger på de områder der interesserer dig.

God søndag til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.