Om at skære helt ind til benet – uden at brokke sig

Det er vist ingen hemmelighed, at man må spare på omkostningerne, når indtægterne falder. I virksomheder kalder man det at ‘skære helt ind til benet’, og man kan jo sige præcis det samme på det privatøkonomiske område. Sjovt nok er der ingen stående applaus eller stor medieomtale omkring folk på en SU – men hold da fest hvor finder man bare ud af, at der ikke er nogen ‘kære mor’…

Når man så til gengæld hører folk diskutere kontanthjælpsloftet, så ER der mange misforståelser. Først og fremmest har de rådighedsbeløb der nævnes aldrig stemt overens med virkeligheden. Hvis de gjorde, så har jeg penge til gode. 🙂

Det kan vi jo godt spøge med, men debatter har altid en tendens til at handle om individniveauet, og man kan ikke drive politik på, at Olsen vinder 108,- mens Jensen taber 127,-

Nej, politik er de store linjer. Det ved vi alle.

Alligevel kommer debatter alt for ofte til at handle om, at en eller anden føler sig dårligt behandlet, og så kører man Ekstra Bladet-stilen på sagen, og så fortjener vedkommende jo nærmest at blive sat i glas og ramme. Vedkommende opnår det han/hun ønsker ved at brokke sig – og det er jo fint nok på individuelt plan. Det hjælper bare kun meget sjældent alle de andre, som ikke har klaget. For der er så sandelig ikke én eneste i den offentlige forvaltning, som går ind i lignende sager for at finde fejlene. Har man ikke klaget, får man ikke noget. Basta!

Når jeg ser Luksusfælden på TV3, og hører om de telefonregninger nogle af dem der hjælpes har haft, så tænker jeg da godt nok, at de kunne have gavn af at tjekke markedet – eller læse gårsdagens indlæg! 🙂 Hvordan et par kan finde på at acceptere kombinerede telefonudgifter på over 6-700,- når de kunne få det hele for 178,- er da så tåbeligt, at det skriger til himlen.

Det er i dét lys jeg godt kan synes nogle mennesker brokker sig lidt for meget. Vi må og skal alle sætte tæring efter næring, og det er jo det, som gør Luksusfælden rigtig sjovt engang imellem – for man har det sjovere, hvis man griner lidt af det. 🙂 Når et par køber sin sodavand på en tankstation, og ryger, så kan enhver der har besøgt en tankstation regne ud, at så ryger der hundredmænd hvor der i et supermarked kun var røget en halvtredser… Sodavand bliver på tankstationer solgt til det samme som på pizzariaer, så det BLIVER hurtigt rigtig dyrt.

Anyway, dette var ikke noget brokkeindlæg. Det var blot en opmuntring til at se tingene i et nyt lys. Hvis livremmen strammer, så prøv at se hvordan der kan lempes på nogle områder.

Rigtig god dag herfra. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.