Når hjernen sorterer lidt for godt

Jeg praler til tider af at være god til at sortere – selektiv hukommelse med særligt fokus på at alt det “unødvendige” gerne glemmes, men at jeg samtidig gerne skulle kunne huske det meste.

I dag blev dette modbevist. I en helt speciel anledning opdagede jeg, at det som måske før var et valg også er underlagt de “almindelige” vilkår, at vi mennesker glemmer.

Du undrer dig måske over hvorfor vi alle kommer til repetition (såkaldt “opdatering”) af diverse kurser. Det er der en meget god grund til, som jeg læste i en artikel på videnskab.dk om emnet.

Ganske overraskende læsning.

»Vi har en tendens til at overse alle de gange, hvor hukommelsen fungerer. Det er, når den svigter, at vi bemærker det – og bliver irriteret eller flove,« fortæller Karlsen.

Det er jo tankevækkende, for jeg har da nu opdaget at min hukommelse ikke er nær så god som jeg selv troede. Der er noget at arbejde på…

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.