Wordfeud – spillet for dig der var vild med Scrabble

Wordfeud kan være ganske underholdende. Du kan spille det på din smartphone – uanset styresystem. Det findes både til iPhone og til Android smartphones. Sikkert også til Windows-telefoner, omend jeg ikke har prøvet det på f.eks. Nokia Lumia… 🙂

Skærmklip af Wordfeud i normal opsætningSådan ser spillet normalt ud. Du starter i midten, og arbejder dig ud til alle sider med ord, der matcher de bogstaver der lægges på brædtet.

Det er rigtig god hjernegymnastik, og kan give dig en hel del sjove timer i venners lag, og du kan også vælge en tilfældig modstander (random opponent), hvis du f.eks. vil spille på et sprog dine venner ikke taler. Det kunne for mit vedkommende især være engelsk og fransk. 🙂

Men der er faktisk en meget sjov tendens, som jeg kalder lukketeknikker, som nogle spillere bruger. De blokerer med korte ord, og – endnu værre – der er faktisk en del psykologi i spillet. Nogle laver en swap på et enkelt eller to bogstaver. Sådan et byt gøres for at få dig til at åbne brædtet, og især på den skærm, som kommer frem hvis du vælger den tilfældige placering af dobbelt-værdierne. DW betyder dobbelt-ord, TL betyder tredobbelt bogstav etc. Det giver mulighed for at lave nogle rigtigt stærke træk, som virkelig sætter dig bagud i spillet.

Skærmklip af Wordfeud med tilfældig placering af DW, TL m.fl.Der er ikke mange ord med C, så hvis dette placeres i CM lodret, så ‘lukkes’ der for placering vandret og omkring bogstavet, indtil man opmærksomt opdager f.eks. ordet AMT, og CM var som bekendt et ord….

Den slags små tricks tager det lidt tid at lære at kende, og der er rigtig meget psykologi i at mestre dette. For svæklinge er der masser af snydesider hvor du kan søge efter ord, og jeg så engang en snydeapp hvor man på iPhone kunne tage et skærmdump, kopiere det ind i en app, som bagefter foreslog dig et ord baseret på de bogstaver du havde.

Den slag vil jeg naturligvis slet ikke anbefale, dels fordi det er dårligt sportsmanship, men samtidig lærer du heller ikke spor ved denne strategi. Spillet Wordfeud skulle derimod gerne være noget, hvor du virkelig lærer nye ting, samtidig med du hygger med nogle sjove udfordringer.

Hvad er dine oplevelser med Wordfeud? Kommentarfeltet bider ikke. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.