Første uge af det nye år

Håber I allesammen er kommet godt ind i det nye år, og at du har nydt den første uge af det nye år i morgen, torsdag. Der er 51 af slagsen tilbage, så sidder vi igen ved nytårstide… 😉
Spøg til side.

Har du fået noget godt ud af den første uge af det nye år? Som alle andre oplever vi jo en kold vinter. Skadedyrene får sig en ubehagelig overraskelse når de vågner op igen, for gemmestederne er blevet rigtig kolde. Overvintrende bier tænker vi kun på som ubehagelige, men hvordan skal vi dog få honning, hvis dyrene går bort?

I disse klimatider er det værd at tænke over, for der SKER noget voldsomt anderledes med vejret. I går så jeg en udsendelse om solen, og det med fotonernes effekt. En hel region i Canada blev engang lagt i sort da solen havde et af sine “udbrud”… Den slags, sammenkoblet med det faktum, at vi KUNNE gøre en del for at spare miljøet uden det behøver at gøre ondt, har haft sin effekt.

Vi har gjort det til en sport at slukke lyset i de rum vi ikke bruger, og tanken om følere i de rum der “glemmes” er bestemt dukket op. At give gode vaner med fra starten af er en del af god dannelse, og vi vil gerne give børnene den gave med, at de lærer at tænke miljørigtigt — så tidligt som muligt.

Den første uge af det nye år har været sjov, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at det nok skal fortsætte hele resten af året. Når vi fredag i den kommende uge rykker teltpælene op fra Dianalund, og rykker til Ruds Vedby, så er rammerne endnu bedre. Både for børnene og os andre.

Håber du også nyder 2010. Følg med på bloggen, så skal vi gøre vort bedste for at levere godt stof til eftertanke. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.