Jul mig hist, og jul mig her

Uanset om man er til hvid jul eller ej er der ingen tvivl om, at december er en hyggelig måned. Mange byer har smukke dekorationer mens andre er blevet klart nedprioriteret siden kommunesammenlægningen. Julen kan på mange måder give lidt lysere stemning til en tid hvor solen i hvert fald ikke gør meget for at holde én munter.

Men når det hele starter i slutningen af oktober når vi også hurtigt et mæthedspunkt, som klart gør, at man begynder at se frem til januar. Ikke alene fordi der efter jul kommer januarudsalg, men ganske enkelt fordi det hele er blevet til én stor forbrugsfest.

Fra år til år skal gaverne være større og dyrere end året før, og nogle steder har man helt glemt, at det grundlæggende også gerne skulle handle om at være sammen med familien, få lidt god mad, og hygge sammen. Nu er det blevet status i forhold til at tage lån i huset eller overbelaste kassekreditten fordi man gerne vil overgå den gave man fik sidste år.

Så når alt skal gøres op er der vist ikke ret mange steder hvor der er passende fokus på det at være sammen med familien frem for at lade julen blive til endnu en forbrugsfest. Hvornår du selv siger fra er kun et spørgsmål om hvornår DIN grænse er nået. For mit eget vedkommende er jeg træt af det at skulle påduttes, at det er hyggens tid. Enhver kan se, at fokus er helt andre steder. Postkassen fyldes med det ene dyre “tilbud” efter det næste, og gaverne er nu ikke mere i 100-150,- klassen men helt oppe i både 5-800,- klassen.

Med lidt fornuftig omtanke kunne kursen vendes, men hvem tør stå ved sine holdninger? Kommentar-feltet er til dine kommentarer og tanker … 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.