Kalundborg – En god kommune kan blive endnu bedre

I går aftes røg dette oplæg til læserbrev afsted til Kalundborg Nyt:

En god kommune kan blive endnu bedre
Jeg lægger ikke skjul på jeg gerne lader vores borgmester fortsætte. Jeg er stolt af at bo i en kommune som på mange områder har nået mange positive resultater. Allligevel går jeg i kridthuset, fordi det gode kan blive bedre.
Når man drager rundt i kommunen er der ting der falder i øjnene. Boligejerne plejer ikke deres gevækster, og selvom flere paragraffer giver kommunen mulighed for at klippe og beskære når/hvis en hæk eller et træ begynder at dække over vej- eller busskilte, så bekymrer det tydeligvis ikke borgerne, der er komplet ligeglade med den manglende vedligeholdelse.
Folk må vide det kan koste dem dyrt, men så længe det ikke er et område der får fokus, så falder der ingen bøder. Hvilket omvendt også vækker til eftertanke om ikke det BURDE være noget vi hver især godt selv kunne se?
Ligesom nogle ‘glemmer’ at rydde og salte fortovene når vinteren sætter ind, så handler det hele om ‘frihed under ansvar’. I et valgår synes jeg det er relevant at påpege, at vi må til at stramme op. Kommunalreformen er for længst overstået. Nu må de nye, og større, kommuner til at vise deres eksistensberettigelse ved at tage fat på de områder hvor “same procedure as last year” har levet en smule for længe i 90 års fødselsdagens tradition.
Alle vil have bedre skoler, bedre veje og bedre plejehjem. Men når det individuelle ansvar fremhæves, så kastes bolden hurtigt tilbage som om vi bare kan lade stå til. Den skideballe synes jeg de læsere, der godt selv ved den er gal lige uden for deres gadedør godt kunne tage fat på, frem for at tro politik handler om et tag-selv-bord.