Om at være CO2-neutral

Når det handler om at være CO2-neutral så er der mange påstande om hvordan vi kunne blive bedre. Lovgivningsmæssigt har man indført regler for brændeovne, som de facto har gjort handel med brugte brændeovne næsten umulig. Nu skal der være certifikater og godkendelser.

Hjælper den slags regler?

Nogle, særligt politikere, vil sige “ja”, men er det mon rigtigt? F.eks. er der ingen regler om hvad du må brænde af i selvsamme brændeovn. Vi bruger biologiske træbriketter frem for affaldstræ, og dette er fuldkommen CO2-neutralt, og en miljørigtig måde at bruge en brændeovn på. Langt mere miljørigtigt end vores nabo som fyrer hvad som helst af i en kæmpe tåge.

Jeg har faktisk overvejet at filme hvordan det ryger op af skorstenen. For det er et synligt bevis på, at nogle bare gør hvad som helst for at svine naturen til — og det er rimelig negativt at se den slags når vi selv gør vores til at handle miljørigtigt. At bo i et industriområde af byen (i såkaldt landzone) giver ikke carte blanche til at gøre hvad der passer os.

Til gengæld trøster vi os med, at der kun er 13 dage til vi flytter. Så er det slut med den slags. Men på længere sigt er det jo vores dejlige børn (og kommende børnebørn) som skal leve med de handlinger vi foretager os. Det hele er jo en stor cyklus af hændelser, som tilsammen giver en akkumuleret effekt.

Vi kunne sagtens diskutere om ikke vi skulle lade enhver passe sit. Men jeg mener nu alligevel vi bør handle fornuftigt og ansvarligt med miljøet. Det fortjener vore efterkommere at vi tager hensyn til. CO2 påvirker miljøet, og hver lille indsats gør en forskel. Tænk over det næste gang lyset brænder i et rum I ikke bruger. Det giver en stor effekt når årets små gode vaner lægges sammen til den årlige forbrugsafregning.

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.