Vær opmærksom på hvad du skriver

Det er en meget god ide at være opmærksom på hvad du skriver rundt omkring på sociale medier, blogs m.v. Faktisk vil jeg sige de fleste burde tjekke deres resultater i en søgemaskine, for at vide hvad der egentlig står om dit navn.

Hvad er top-10 resultaterne når du søger efter dit eget navn?

Fortæller disse resultater noget om dig som person?

Hvad med side 2 – fortæller de næste 10 resultater noget om dig som person?

Reputation Management
Hvis du kigger lidt på min blog SEO for begyndere vil du opdage, at jeg henviser til en del eksperter omkring søgemaskineoptimering. Et af de vigtige aspekter i forhold til søgemaskiner er erkendelsen at en virksomheds kunder og/eller en persons kommende arbejdsgiver rent faktisk tjekker dit navn i en søgemaskine som f.eks. Google eller Bing.

Debatter der kører af sporet kan hurtigt ende med at lande ganske højt når der søges på netop DIT navn – og det er værd at huske.

For nylig annoncerede jeg et indlæg fra en af mine blogs på Facebook, og da emnet var kontroversielt affødte det en del kommentarer. Det er i sig selv helt fint. Men på et tidspunkt blev debatten personlig, og endte derfor med to konkrete personer nærmest blev uvenner. Debatten endte med at blive upassende, og derfor slettede jeg hele tråden.

Det er ikke alle, der er lige så høflige over for deres medmennesker. Husk det næste gang du deltager i en debat, for det er ikke alle, der er opmærksomme på Reputation Management.

Andre kunne sige, at jeg kunne være ligeglad da disse to personer var de eneste som kom op at skændes, men jeg mener ikke det er særlig fedt at bevare den slags konflikter online. Det henhører nok mest til et privat skænderi frem for en udstilling på Facebook.

Den skarpe pen
Som faste læsere af denne blog vil vide, deltager jeg gerne i politiske debatter, og i politik bliver tingene hurtigt meget skarpe, fordi der er følelser indblandet når vi diskuterer politik. Jeg har intet imod et kvalificeret skænderi.

Men når først skældsordene fyger om ørerne på én, så mener jeg modparten taber, og det vil de fleste også anerkende. Ikke desto mindre kan det netop være løsningen at undlade at diskutere med folk som ikke evner den seriøse debat. Seriøs debat er at spille bolden – holde sig til emnet.

Smuk solbeskinnet torsdag. Kan I alle have en rigtig god dag. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.