En ny uge – nye muligheder

Det er altid så ganske opmuntrende, når en ny uge starter. Det giver nye muligheder – både private og erhvervsmæssigt for os alle. For de af os, som lige p.t. er jobsøgende, så er uge 42 lidt af en udfordring, for ganske mange er gået på efterårsferie. Det er naturligvis fornuftigt, at folk nyder deres familier, så ingen fejl dér. Men når man gerne vil i gang med at tage fat igen, så kan det være en udfordring… 🙂

Man skal altid fokusere på det positive. Det er i hvert fald min opskrift, og derfor ser jeg muligheder hvor andre ser begrænsninger. Man kan glæde sig over, at mange slapper af – også på den jobsøgende side – og derfor kan man komme foran i køen, når man giver den gas netop nu.

Det er nu mere uge 43, jeg hellere vil pille ud af kalenderen, i hvert fald rent tv-mæssigt. Snakken om kræft, og bekæmpelsen af den, er naturligvis vigtig. Men for de af os, som både har oplevet at ens søster har kæmpet (og vundet over sygdommen) og samtidig har mistet andre nærtstående til sygdommen, så er det ikke det sjoveste at tale om – og i hvert fald slet ikke HELE tiden…

TV2 har i hvert fald, med garanti, fuldt fokus på Knæk cancer hele ugen, som de har haft i mange år. I 2012 skrev jeg artiklen Knæk cancer kampagnen om emnet.

Herfra skal dog lyde et velment god efterårsferie til dem, der holder ferie, og en god uge herfra til alle… 🙂

3 Responses to “En ny uge – nye muligheder”

 1. Heidi Nielsen siger:

  Enig i de koger for meget suppe når det er alt der handler om det men når det er sagt er det også vigtigt man kan tale om se ting om den slags før også at bearbejde de følelser ting man forbinder med det .sådan er det med alt i livet Ja man skal se fremad men man er også nød til at tage kampen med den lille djævel på skulderen for pa den måde heler man og kan så på bedre vis komme videre . Lidt det samme som folk der frygter døden også er nød til at kunne tale om de ting for det ikke skal fylde for meget i underbevidstheden .

 2. Tak for din kommentar. Du har fuldkommen ret – og vigtigt netop at søge rådgivning (af professionel natur). Det er netop også stress forbundet med kommende operation, der plager en mand som Peter. Han var igennem det hele for et års tid siden, og nu hvor 2. operation ifm epilepsi er på vej er det nøjagtig samme cyklus.
  Jeg har netop i går rådet om, at han denne gang skal se psykologen som ressource frem for en ‘modstander’ fordi han er opdraget i den gamle skole, hvor man tror man kan alt selv.
  Som jeg har sagt er der områder, hvor selv venner skal holde fingrene langt væk, fordi de kan skade mere end de gavner, hvis de piller inden for områder, hvor de ikke er uddannede… 🙂

 3. Heidi Nielsen siger:

  Man skal så absolut være parat til at løfte folk igen ifald man tager hul på svære ting for hvem ved om personen knækker sammen og en god ven er med hele vejen . Psyken er kompleks men også spændene og folk skal huske at det de synes er småting kan for en anden være et kæmpe bjerg . Ligesom det der hjælper en måske ikke hjælper en anden men står man med en som har det svært så husk at lytte er guld værd lige som forståelse . Og ved man at man er en person som ikke kan rumme den slags så sig det lige ud hellere det end bare at vende personen ryggen hvem ved om man selv en dag er den som har behov for hjælp og støtte

Leave a Response