Efterårsvalg?

Jeps, erkendelsen er ved at være nået. Vi er nu over midten af august måned. Årets sommer er ved at være et overstået kapitel. Skal solen opleves, så er det en afbudsrejse til de sydligere himmelstrøg der skal bestilles…

Valgrygterne

Her midt i valgrygterne skinner solen så en smule på den danske befolkning. Masser af usagte spørgsmål lurer i kulissen, og det bliver svært at afgøre præcis hvor krydset skal sættes, hvis ikke politikerne vil svare på dem:

  • Får vi lov til at få en folkeafstemning om Europa-traktaten, eller håber Statsministeren at luften går ud af dén ballon ved at udskrive “almindeligt” folketingsvalg?
  • Hvad skulle denne gang få os til at tro på de evindelige valgløfter? Vigtigst: Anerkendes det, at der kan laves bredere forlig i fremtiden, eller skal der stadig være det mindst mulige spænd i en borgerlig regerings politik? [Må vi som konservativt-sindede godt anholde den fløj-krig der har eksisteret, og få noget fred til realpolitik frem for den ene hetz efter den næste?]
  • Får vi konsekvens i retspolitikken i den kommende samling? Får vi en realpolitisk vurdering af gaderæs vs. arrangementer på lukkede anlæg, der i forvejen ligger øde hen om aftenen? Får vi mulighed for at genvinde grundlovens rettigheder – boligens ukrænkelighed, begrænsning af Echelon m.v.?
  • Får vi indrømmelser af de fejl, der er sket, så vi kan komme videre? Eller skal vi høre den ene spindoktor-kliche efter den anden om hvor aktuelt eller uaktuelt nogle sager menes at være?

Der er rigtig mange spørgsmål, der kunne stilles….. Der er ingen tvivl om, at der er mange af dem der helst ikke skulle stilles, men det er en realitet, at hvis man begynder at feje ting ind under gulvtæppet, så starter der en moralsk og etisk forrådnelse som bestemt ikke gør én stolt af at være dansker.

Lad os få renset luften

Derfor mener jeg politikerne skylder os at være ærlige, at holde sine løfter, stå ved sine meninger, og give dem som hidtil har været sofavælgere bare én god grund til at lette sig fra divaneseren.

God søndag. 🙂