Kommunalt ansatte

Det er godt Operation X fik sat fokus på den måde pengene bruges i den offentlige forvaltning, men synd for alle de kommunalt ansatte som gør et godt stykke arbejde, fordi én enkelts indlysende mangel på dømmekraft sætter sørgelige spor på alles indsats.

Den egentlige taber ved nepotisme er de skattebetalende borgere, og de børn som bliver påvirkede af at skolerne ikke kan komme i en langt bedre stand fordi kommunerne ikke er dygtige nok til at kontrollere de ting som bliver udført.

Når det er sagt, så er der masser af kontrol — det er bare den forkerte kontrol. Den slags er jo sørgeligt for der burde være en vis faglig stolthed blandt offentligt ansatte som gjorde at den slags bare slet ikke forekom.

Når folk laver noget de er glade for bliver det nemmere at få de rigtige resultater, og i den forbindelse kunne det være nyttigt at få sat fokus på både job- og stillingsrotation så folk bliver mere opsat på at erkende, hvis deres kvalifikationer var brugt bedre andre steder. I stedet for at tage den slags som noget negativt burde det tværtimod virke som en lærende organisation i den forstand at folk erkender hvis de ikke er på den rigtige hylde. Så kan bogholder-typen måske omskoles til noget han/hun hellere vil arbejde med, mens den nedslidte pedel måske har brug for mere stille arbejde, og sagtens kunne varetage lidt bogholderi.

Den slags omstrukturering er der sjældent fokus på, men det er åbenbart nødvendigt for at finde ud af hvem der befinder sig godt i nuværende stillinger, og hvem der befinder sig mindre godt. På dén måde kunne vi håbe, at fejlene blev mindre, og organisationen fik en bedre energi…

Aftenens program vakte i hvert fald til eftertanke. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 17-20, som bor sammen med deres mor.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.