Karteldannelser – dårligt for konkurrencen

Det er ufatteligt som tingene rykker sig i en negativ retning i disse år. Først hetzen mod rygerne, nu mod dem med lidt flere kilo på sidebenene. Tidligere var bankerne alene om at smække kassen fuldstændig i i forhold til folk som er RKI-registrerede. Denne tendens har nu spredt sig til forsikringsselskaber også.

Hvor ender det hele henne? Vi må i disse år erkende, at mange er TEKNISK INSOLVENTE. De bor i ejendomme de ikke har råd til at sælge. Fastkåste i deres boliger fordi en salgspris i dag er langt under restgælden. Dette bl.a. fordi mange faldt for løfterne om den evindelige vækst på boligmarkedet — en tendens som enkelte iblandt os havde advaret om for flere år siden, men som mange grinte af. “Den der ler sidst ler bedst” synes at være relevant hvis nogen overhovedet kunne finde på at more sig over denne situation.

Det mindre morsomme er nemlig at for disse mennesker kan det være økonomisk ruin hvis en vandvarmer eller noget andet går i stykker. De har ikke råd til at skifte tingene, og flere iblandt dem har gældsposter som vil tvinge dem enten i fogedretten med en tvangsauktion eller en egentlig insolvens. RKI-registreringer kan få voldsomme konsekvenser for disse mennesker, for flere forsikringsselskaber er begyndt at meddele at folk er uønskede som kunder. Selv på lovpligtige forsikringer som f.eks. en ansvarsforsikring til bil. ETU Forsikring A/S er ét blandt flere selskaber som praktiserer dette.

Hvor vil det hele ende?
Så længe folk tier og samtykker kan karteldannelserne fortsætte, men det er på tide at råbe “STOP!” for tendensen er direkte samfundsskadelig. Ved at gå sammen og arbejde i karteller undgås kampen om kunderne, også via prisen, og det kan for alle forbrugere betyde langt højere priser.

Hvorfor skal almindelige kunder betale fordi dårlige ledere ikke kan finde ud af at konkurrere ordentligt på et frit marked? Nej, vel? 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.