Mørkeræde danskere og T Hansen lygter…

Lad det være sagt med det samme: jeg kan ikke snuppe mørkeræde danskere og deres T Hansen lygter. Det er mig en gåde hvorfor nogle danskere skal ødelægge deres ellers flotte biler med nyeste ekstralygter hvis eneste formål synes at være at blænde de modkørende.

En meget vigtig kvalitet ved nærlys er netop, at nærlys “IKKE må virke blændende” [kilde bl.a. http://www.trafiktesten.dk/biltek_biltek_lygter.asp]. Alligevel ses det gentagne gange at folk får monteret lygter som ikke overholder dette krav. På samme måde med at blænde ned. Nogle er tydeligvis nærmest mørkeblinde for de ser ikke modkørende, og selvom de gør venter de meget længe med at blænde ned…

Og så kan selvsamme danskere ikke forstå, at der sker uheld på vejene. Deres ret til frit udsyn træder tydeligvis forud for andre borgeres ret til brug af vejene — og efter politireformen kan enhver konstatere, at der er færre patruljer på vejene så adfærden kan fortsætte. Hvis der havde været blot et minimum af konsekvens så burde den slags ryge direkte i synshallen. Så ville situationen blive lidt bedre for andre som godt kan bevæge sig i trafikken uden brug af fakkeltog, lygtebomme og andre goder hentet i den lokale reservedelshandel…

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.