Om en uge kun 100 dage tilbage af 2007

Det er i dag nr. 258 i rækken. 107 dage tilbage før Nytåret igen indtræffer i vores romerske kalender. Har du nået dine mål – både personligt og erhvervsmæssigt? Det er 90 år siden at bladet Forbes blev trykt – bladet er til forretningsfolk og minder i sin stil om Fortune.

På den mindre optimistiske side er det i dag præcis 72 år siden, at Nürnberg-lovene blev indført – http://en.wikipedia.org/wiki/Nuremberg_Laws. Hvis vi skal undgå, at historien nogensinde gentager sig er vi nødt til at kende fortiden. Perspektiverne er afskyelige når vi i dag læser om flere af disse ting, men ellers udvikles vores demokratiske sans desværre ikke. Den er særdeles vigtig for at vi altid forsvarer det rigtige, og kæmper mod det forkerte.

Det er i øvrigt 35 år siden at et fly mellem Göteborg og Stockholm blev kapret og dirigeret til Malmös lufthavn iflg. http://en.wikipedia.org/wiki/15_September.
Ifølge samme kilde er det 20 år siden at George Schultz og Edvard Schevardnaze underskrev traktaten der skulle starte processen der – under Gorbatjov – endte med at afslutte den kolde krig.

Hvem var det der engang påstod at historieundervisning var kedelig? Jeg finder den yderst fascinerende…

God weekend. 🙂

About the author

Blogger, inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker. Tidligere uddannelseskoordinator, og var aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent ved DSB heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 15-19, som bor sammen med deres mor.