Farten dræber – sandt eller falsk?

Der var stor diskussion her i landet om hvorvidt vi skulle tilpasse os europæiske standarder i forhold til hastigheden på motorveje hvor man bruger 130km/t i forhold til de tidligere 110km/t vi havde før ændringen. Mange harcellerede, fordi de tænkte på hastighedsulykkerne i byerne, og tænkte, at en øgning af farten ville få lignende konsekvenser på motorvejene.

Erfaringerne tyder, såvidt jeg har forstået, på, at det ikke er gået som sortseerne havde spået. 🙂

Farten KAN dræbe. Ingen tvivl om den sag. Uopmærksomhed et kort øjeblik er, pr. definition, farligere mens du bevæger dig med 130km/t end ved 110km/t. Men det samme gør sig jo gældende selv hvis du OVERHOLDER fartgrænser, f.eks. i zoner hvor der er børn på vej til eller fra skole. Værd at huske i debatten.

Et stort problem i vores trafikdebat er, at alle straks tænker hurtigtkørende taxachauffører eller store biler med store motorer der ruller 10km/t hurtigere end den lille benzinøkonomiske Fiat 500.

For at sige det ligeud: vi har en tendens til at diskutere kartoflens smag ved at sammenligne med rosenkål eller gulerødder. 🙂

Hvis debatten nogensinde skal blive nuanceret er vi nødt til at nytænke trafikplanlægningen. Der er hovedveje hvor farten skifter mellem 90km/t og 70km/t på må og få. Steder hvor de trafikfarlige kryds var bedre tjent med rundkørsler…

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.