Differentieret moms frem for tvang….

Ikke særligt overraskende var der ikke meget “Vi tør hvor andre tier” når det gjaldt Fødevareministerens forslag om at omplacere slik i danske butikker. Dette indlæg jeg skrev kom aldrig i avisen, så derfor lægges den på min Blog til dem, som gerne vil vide hvad jeg mener om den slags forsøg på at løse en fejlslagen fødevarepolitik.

=== citat ===

Det lader til at være meget svært at erkende efter kun 34 år som EU-medlemmer, men differentieret moms er løsningen på at få danskerne til at spise mere sunde madvarer. Det med at flytte varerne rundt i butikkerne løser intet. Andre steder i Europa har man intet problem med at operere med flere momssatser, og derfor kan det undre, at nogle stadig tror sundhed skabes via planøkonomiske modeller. Den suverænt største nyhed må være, at muren er faldet (1989), og at tvang ikke skaber varige løsninger. Det var i 80’erne god borgerlig politik, at pengene havde det bedst i borgernes lommer. Det princip er tydeligvis et glemt kapitel, ganske som så mange andre løfter den danske befolkning blev stillet i udsigt da vi blev medlemmer af EU. Frihed og sundhed trives langt bedre udenfor vores grænser, men det næste bliver vel, at politikerne forbyder os at rejse til udlandet, så det undgås at befolkningen inspireres af verden forbi Vårby Bakke?

=== citat slut ===

Politikerne lyver snart hastigere end selv den bedste Derby-aspirant nogensinde har gjort på en træningsbane. Det er på høje tid, at fårene skilles fra bukkene. Især at vi får en ordentlig politik inden for såvel Fødevareområdet som Europa-politikken.

Alt hænger sammen, i sidste ende.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.