Differentieret moms frem for tvang….

Ikke særligt overraskende var der ikke meget “Vi tør hvor andre tier” når det gjaldt Fødevareministerens forslag om at omplacere slik i danske butikker. Dette indlæg jeg skrev kom aldrig i avisen, så derfor lægges den på min Blog til dem, som gerne vil vide hvad jeg mener om den slags forsøg på at løse en fejlslagen fødevarepolitik.

=== citat ===

Det lader til at være meget svært at erkende efter kun 34 år som EU-medlemmer, men differentieret moms er løsningen på at få danskerne til at spise mere sunde madvarer. Det med at flytte varerne rundt i butikkerne løser intet. Andre steder i Europa har man intet problem med at operere med flere momssatser, og derfor kan det undre, at nogle stadig tror sundhed skabes via planøkonomiske modeller. Den suverænt største nyhed må være, at muren er faldet (1989), og at tvang ikke skaber varige løsninger. Det var i 80’erne god borgerlig politik, at pengene havde det bedst i borgernes lommer. Det princip er tydeligvis et glemt kapitel, ganske som så mange andre løfter den danske befolkning blev stillet i udsigt da vi blev medlemmer af EU. Frihed og sundhed trives langt bedre udenfor vores grænser, men det næste bliver vel, at politikerne forbyder os at rejse til udlandet, så det undgås at befolkningen inspireres af verden forbi Vårby Bakke?

=== citat slut ===

Politikerne lyver snart hastigere end selv den bedste Derby-aspirant nogensinde har gjort på en træningsbane. Det er på høje tid, at fårene skilles fra bukkene. Især at vi får en ordentlig politik inden for såvel Fødevareområdet som Europa-politikken.

Alt hænger sammen, i sidste ende.