Valgflæsket er ved at blive stegt

Regeringen er rigtig godt i gang med at forberede valgflæsket – sikkert fordi man er godt på vej til at trykke på valgknappen. Som en debattør skrev på Twitter, så er et sikkert tegn når statsministeren begynder at blive vist på fotos med børn, og jeg ville selv tilføje når regeringen begynder at tale om hvor de vil tilføre ekstra midler. For faktum er, at man har kørt en grønthøster-politik, hvor man i årevis har skåret ind mod benet med 2% effektiviseringskrav.

Så kan man godt stoppe effektiviseringskravet, men fundamentalt set rykker det ikke ved mange af de fejl, der er sket siden kommunalreformen i 2007. Konkret er vores region (Region Sjælland) udfordret af en mangel på cirka 300 mio. Det er da også en slags penge…

Denne situation har man helt sikkert forudset for længst, for netop i år har man talt meget om, at nedlægge regionerne. Først omdanner man amterne til regionerne – så lammer man deres handlemuligheder, og så slagter man dem. En øvelse mange sikkert ikke engang har bemærket, for den menige vælger ser, hører og opdager intet.

Man vil hellere underholdes end forholde sig til den virkelighed vi lever i – og det ved politikerne godt.

Hvis de med den ene hånd kan spare milliarder og bagefter tilføre en brøkdel, så lyder det godt, men er de facto stadig en besparelse. En teknik som begge fløje har benyttet når de har siddet i regering – og det er bare ikke anstændigt, vel?

Vi ved valget kommer senest til juni 2019, men det tror jeg man skal være meget naiv for at tro på, at Lars Løkke venter indtil det tidspunkt. I en tid hvor den siddende statsminister nyder historisk lav troværdighed så er oppositionen splittet fordi socialdemokraternes formand vil gå enegang for at lefle for en DF-retorik, og her er den menige dansker den, der betaler regningen, for ord som ‘solidaritet’ og ‘humanisme’ er erstattet med Excel-regneark og patentløsninger som ikke har spor med virkeligheden at gøre, men som lyder helt genialt når management-konsulenter fortæller er ‘vejen frem’…

God dag herfra, og god weekend forude. 🙂

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.