Podcasts giver ny viden på en letfordøjelig måde

Alle der kender podcasts vil garanteret kunne genkende, at det giver ny viden på en letfordøjelig måde.

Jeg er en kæmpe fan af formatet, og jeg ærgrer mig altid, når jeg lærer et nyt podcast at kende, som jeg sætter pris på, hvorefter værten dropper sit projekt. Det er et savn, fordi vedkommende har inspireret med enten sin viden, sit humør, nye vinkler eller bare har gjort sig tilstrækkelig umage til det var værd at lytte til.

Tøver med at lave en top-ti

Det er også en af grundene til, at jeg tøver med at lave en top-ti, for den vil ALTID ændre sig over tid. Det er helt fair, at folk får nye projekter, så det må ikke ses som brok. Tværtimod er det bare synd, når man kommer til at holde af et indhold, der så ikke kommer mere af.

Grunden til at jeg gemmer podcasts, selv efter der ikke kommer nye er, at jeg ofte har gemt enkelte afsnit, fordi DE var SÅ specielle, at jeg måske en dag vil vende tilbage og lytte til dem igen. [Jeg ved så godt, det næppe sker, men i en digital verden med masser af plads på SSD-disken, så er det bedre at gemme ting digitalt end på print. :-)]

Dog nyder jeg også at inspirere andre

skærmklip af min iTunes med en oversigt over de fleste af de podcasts jeg lytter regelmæssigt til

Faste læsere af denne blog vil vide, at jeg nyder at inspirere andre. Derfor har jeg taget et skærmklip, som måske kan inspirere dig til at finde noget indhold, du måske ikke kender i forvejen.

Når det gælder parforhold, så anbefaler jeg særlig Sammen med Maj Wismann, og hvis du er nysgerrig på viden om swingermiljøet, så kan podcasten Swinger anbefales.
Nu hvor jeg skriver mindre om politik ovre på den politiske blog, så har jeg ikke helt opgivet emnet, så jeg lytter til Borgen unplugged og Ministertid. Podcasten Partiløs var genial, men der er ikke kommet mere siden 9. december 2021…
Jeg er vild med meget musik, så Portrætalbum er godt, for værten inviterer en kendt i studiet, hvorefter et særligt album afspilles over et par timer, mens man hører mere om den inviterede gæst. Det kan være særdeles interessant at lytte med i den slags programmer, og derfor lytter jeg også til Du kender typen. Her går Anne Glad tæt på en kendt, der har været med i tv-programmet Kender du typen? Der er en rigtig god stemning i alle afsnit, så det kan også varmt anbefales.
Jeg ved ikke helt hvad jeg skal mene om Dato. Det ligner lidt en TV2-kopi af DR-succesen Genstart, men det skal have en fair chance før jeg endegyldigt beslutter mig for, om det bliver på listen.

Har du nogen favorit-podcasts?

Jeg er altid nysgerrig på at lære nye ting, så hvis du – kære læser – kender et podcast, jeg burde høre, så smid gerne en kommentar.

God weekend til alle bloggens læsere. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.