Brinkmanns briks – spændende podcast

Nu hvor sommerferien er ovre, så kom der et interessant afsnit af Brinkmanns briks, som denne gang handlede om, hvorvidt ens arbejde gav mening.

Alle jobs er vigtige. Noget af det værste man kan støde på er snobber, som føler sig hævet over bestemte jobs. Det kan godt være, der ikke er meget status over at være skraldemand eller kassemedarbejder, men forestil jer svineriet hvis ikke der blev hentet affald, eller butikkerne ikke havde nogle til at betjene os alle som kunder… 🙂

Som tidligere stationsbetjent var der nok ikke meget status i at tømme toiletter, men der var stensikkert mange, som dagen efter var glade for, at toiletterne var tømt, når de skulle træde af på naturens vegne.

Arbejdsglæde og gode kolleger kan gøre meget

Det ER vigtigt, at der er arbejdsglæde, og at man har gode kolleger. De kan gøre hele forskellen mellem det trivielle (a.k.a. kedelige) og det spændende. Når man alligevel står op en hverdagsmorgen, kan man lige så godt have det sjovt med hinanden.

Jeg kan rigtig godt lide Svend Brinkmanns podcast, fordi han dyrker det faglige i øjenhøjde. Vi kan alle følge med, og alle får noget ud af hans podcasts. Hvis ikke du har hørt ham, så kan jeg varmt anbefale det.

Podcast er den hyggelige måde at få ny viden på

Udover det også er rart at høre podcasts fra folk man ikke er fuldkommen enige med, så giver det muligheden for at få ny viden på en uformel måde. Du kan støde på nye emner, du ikke tidligere har dykket så meget ned i, og bliver klogere. Det er jeg kæmpe fan af.

Den dag man lukker sit sind for ny viden er den dag, hvor det begynder at gå tilbage – og det er vigtigt at huske. Det skal ikke ‘bare’ være et motto. Det bør være en ledestjerne for den måde vi lever på, at man er åben over for de ting, man ikke ved, men derfor kan lære mere om.

Hvor åben er du selv for ny viden? Fortsat god weekend herfra til alle læserne af denne blog.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.