Ny spændende serie: Løste mysterier (Mysteries Decoded) på Viaplay

Mysteries Decoded serien på Viaplay har 9 afsnit

I dagens indlæg her på min blog vil jeg gerne anbefale dig, at se serien Løste mysterierViaplay. Det er en rigtig god serie, hvis du godt kan lide at høre om konspirations-teorier. I serien tilbageviser Jennifer Marshall flere af de mysterier, som har interesseret flere gennem mange år.

Det var især afsnittene med Area 51 og Bermuda-trekanten, der interesserede mig. Du vil måske selv finde andre blandt de 9 afsnit spændende også.

Da Jennifer selv tidligere har arbejdet i det amerikanske forsvar siger hun noget meget klogt om Area 51. De hemmeligheder, der måtte være der, har det sikkert bedst med at være netop hemmelige. Militære områder skal ikke være offentligt tilgængelige per definition. At vi andre så må leve med, at skjulte ting bliver mere interessante er et grundvilkår i frie samfund.

Tillid til den demokratiske samfundsmodel

Man kan fint være enten enig eller uenig i ovenstående, men jeg mener, det er vigtigt, vi fastholder, at vi har tillid til den demokratiske samfundsmodel.

Ganske som du og jeg har dokumenter vi ikke ønsker er tilgængelige for alle og enhver, fx et budget eller en oversigt over ens indbo, som kun er en sag mellem dig og dit forsikringsselskab, så er der informationer, som sikkerheds-tjenesterne ikke ønsker at dele med andre. Det forsøger nogle at sidestille med ‘Big Brother’ og et overvågnings-samfund, men er det korrekt?

Kan vi blive enige om, at man mister strategiske fordele, hvis man åbnede alt?

Man risikerer, at dem, der vil skade andre, også ser med, og bruger de informationer, de får, i en negativ retning. Det vil vi alle gerne undgå, skulle jeg mene. 🙂

Den positive vinkel på tingene

Jeg er stor tilhænger af PMI (Positiv Mental Indstilling), og det inkluderer en holdning til, at den gode debat kun opnås, hvis vi lytter mere til hinanden. Vi skal blive bedre til at søge fælles grund i alle debatter. Vi må gerne være enige om at være uenige, men hvis vi som minimum gør et forsøg på, at forstå hvor en, der er uenig med os, står, så kan vi lære nye nuancer at kende.

Jo ældre jeg bliver, jo mere overbevist er jeg om, at livet er et stort puslespil af viden. Jo mere vi lærer, jo større bliver det puslespil vi har samlet, men det er nærmest flerdimensionelt. Alle emner har hver sit niveau af fordybelse. Jo mere du lærer om et område, jo mere forstår du af andre niveauer, og det er det, der gør læring sjovt.

Det er også en af grundene til jeg elsker dokumentar-serier og quiz-programmer. Det udfordrer mig, og jeg indrømmer, at jeg ind imellem kan blive ked af det, hvis et spørgsmål bliver svært før de 32K i Hvem vil være millionær? 🙂

God weekend til alle bloggens læsere.

About the author

Kontorfunktionær, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre børn i alderen 18-21.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.