Vi bør fejre succes – både de store, men også de mange små…

Da jeg skrev dette indlæg havde jeg et par gange været SÅ tæt på, at klare første modul i det kursus jeg er ved at tage. Et svar forkert. SÅ irriterende, og til sidst blev jeg nærmest helt rundforvirret, og forvirrede egentlig mig selv i ren frustration. Nu skriver jeg artiklen, og den udgives, når prøven er bestået.

Artiklen blev skrevet tirsdag eftermiddag, og nu får vi se, hvornår den udgives… 🙂

Spøg til side. Der er meget guf i sådan et kursus, hvor man får opdateret sin viden. Det er virkelig en fornøjelse, at skrotte mange af de ting, som i dag er forældede, og så få ny læring om alle de muligheder, der er inden for IT via cloud-computing. Jeg har fået et helt nyt blik på sikkerhed, og det er jeg virkelig glad for.

Husker du at fejre dine sejre?

Husker du at fejre dine sejre – både de små og de store?

Det er så drønhamrende vigtigt, for hvis vi kigger på vores hjerner, så er succes noget, der skaber glæde. Vi når et mål, og det uanset om det er 30 spørgsmål inden for en time eller det lange og seje træk fra ledig til værende i job. Der er SÅ mange ting, vi både kan være taknemmelige for, og vi skal turde glæde os over, når tingene lykkes.

Nogle mennesker når aldrig at fejre succes. Måske er det barndommens stræben efter mere, som slår igennem, og for andre er det bare travlheden generelt. I sådan en verden når vi aldrig at trække vejret, og vi skaber en masse stress for os selv. Hvis vi blev bedre til at fejre vores sejre, så skabte vi fundamentet for nye måder, at se tingene på.

PMI – Positiv Mental Indstilling

Læsere af denne blog vil nok kunne genkende, at jeg er iblandt de mennesker, som helst vil fokusere på de gode ting. Jeg søger løsninger, hvis noget er rigtig skidt, og forsøger altid at vende noget negativt til en positiv og konstruktiv løsning. Lidt ligesom vi kender det fra markedsføring på handelsskolen, hvor man bl.a. arbejder med SWOT-analyser.

Faktisk er jeg så konstruktiv, at jeg på et tidspunkt lavede en YouTube-video, hvor du kan bruge SWOT-analysen til din jobsøgning, fordi jeg i sin tid lavede en fremlæggelse på et jobsøgningskursus på et forløb, der hed Motorvejen til job. Jeg er vild med at bruge de værktøjer, vi kender fra andre sammenhænge til noget, som giver mening for os som individer. Jo flere ting, vi kan omdanne fra ‘passiv viden’ til ‘aktiv læring’, jo bedre… 🙂

Ligesom hvid kittel syndrom hos lægen

Der er så mange, der har løsningen på ting som hvid kittel syndromet når man er hos lægen eller eksamensangst. Som barn var jeg aldrig nervøs op til eksamen, men som voksen er der noget underbevidst, der siger, at der er noget på spil. Det BETYDER noget, at jeg består – og så kan det gå galt.

I øvelses-sammenhæng havde jeg bestået, og når jeg så gik videre med en ‘rigtig’ test, så ramte jeg 73 eller 76%. Det er da komisk, når jeg kan stoffet…

Det er ikke alle, der tør indrømme den slags. I en verden hvor alle helst skal være bedst, dygtigst, hurtigst eller stærkest, så kan det være sårbart, at erkende en svaghed. Jeg har det ret nemt med dette, for der er ingen grund til, at skjule en egenskab. Når man har den, så skal man også turde stå ved den.

Især når du kan sætte mig foran et problem, som andre har givet op i forhold til at løse. Så ved jeg, at jeg aldrig giver op. Jeg analyserer udfordringen, og finder en løsning. Så det er jo ikke intelligensen, den er gal med. 🙂

Ja, spøgefulde læsere behøver ikke kommentere dén udtalelse. Jeg tror de fleste godt kan se, hvad jeg prøver at give udtryk for. Stædighed kan være en brist, men det kan saftsuseme også være en styrke, hvis man har lært at kanalisere denne vedholdenhed på en POSITIV måde, der gavner andre…

Anyway, nu er det på tide, at komme videre. Glad for både en sejr, men også med indlæg nr. 1915 delt til gavn for læserne, som måske kan bruge min erfaring til et eller andet.

Fortsat god aften til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.