Kender du dine blinde vinkler?

Vi ved alle, fra kampagner på tv, at der er blinde vinkler, når du kører bil, bus eller lastbil. Nogle biler har særlige blinde vinkler når du ser dig over højre skulder før et sving, som følge af smart design. Design som egentlig ikke er specielt smart når det kommer til den praktiske brug – og som kan forårsage ulykker når du skal rundt i byen. Har du tænkt over, at vi også som mennesker kan have blinde vinkler?

Ting vi ikke er opmærksomme på, medmindre vi har været på kurser i personlig udvikling – og ting, som kan være farlige både for vores karrierer, men også i vores privatliv.

De mindre indsigtsfulde vil naturligvis på forhånd afvise disse blinde vinkler, fordi de mener, at de KAN alt. Man kunne jo vælge at lade den slags mennesker blive i troen, men alligevel kan vi alle have gavn af, at kaste et blik på disse blinde vinkler, fordi det giver os en chance for at forbedre vores liv, når vi tør bearbejde disse mindre åbenbare sider af os selv.

Vær advaret fra starten af. Nogle af de ting du får øje på kan være smertefulde at erkende. Der kan dels være tale om miljøpåvirkning, opdragelse, historik og tankemønstre, som kan være så indgroede i ens vaner, at der skal laves et grundigt arbejde for at omstille svagheder til styrker.

MEN, og her kommer den gode nyhed, når først du kommer i gang, så kan der gå sport i at bearbejde de svage sider, og forbedre nogle ting, som andre slet ikke fatter betydningen af.

Nogle afviser disse tanker som at alle vil være den nye Dalai Lama. Som om det var noget ‘dårligt’ at blive et bedre menneske. Kan du se problemet? Når Svend-Bent ikke kan styre sit temperament, kan alle leve med deres temperament. Når Ole ikke mener, at det er vigtigt at tale ordentligt og pænt til alle, så er tonen ligegyldig – og hvis alle falder for dén tankegang, ender det med at alle taler grimmere – og så øges mobning og alle de dårlige ting, det fører med sig…

Det er en mentalitet man skal droppe. Du skal ALDRIG gå i gang med personlig udvikling, fordi du vil forandre andre. Du skal gøre det, fordi du gerne vil forkæle dig selv, og dine omgivelser. 🙂

De blinde vinkler du får øje på når du læser en god bog, som sætter spotlightet på en svaghed, er ikke skrevet for at genere folk, men derimod for at hjælpe dem.

Et praktisk eksempel. Jeg ELSKER at illustrere gode pointer med eksempler. Jeg købte på et tidspunkt en bog skrevet af Karen Kingston med titlen Ryd op i dit rod. Alle kan vedligeholde et clean desk-koncept på jobbet, men nogle iblandt os mestrer orden i kaos, i hvert fald når vi selv skal sige det.

Jeg fik det for nylig ind på nethinden, fordi min yngste søn var kommet med nogle bemærkninger omkring oprydning til sin mor. Da vi ikke bor sammen var det under en generel opdatering på alle ungerne, at dette emne kom op i samtalen. Vores børn er ALLE de bedste kopister. De ser tingene omkring sig med en direkte og umiddelbar betragtning vi andre har ‘dæmpet’ undervejs i vores rejse gennem livet.

Bogen ER genial, fordi den også tager fat på Feng Shui og Space Cleaning koncepter, vi alle kan drage nytte af. Det har i hvert fald hjulpet mig, kombineret med anden viden – og det er jo her det allervigtigste sker. Mange mennesker har en tendens til kun at få ny viden i hver sin boks. Det er sammensmeltningen af mange ting, der gør den helt store forskel.

Er det irriterende, at blive kaldt et rodehoved? Gu’ er det da så!

Kan man gøre noget ved det? Hell yeah!

Det handler alt sammen bare om at komme i gang, for ‘godt begyndt er halvt fuldendt‘, som vi alle ved. Vi kan vide det hele – være ægte besserwissere – men hvis ikke det praktiseres kan det hele være fuldkommen ligegyldigt.

Derfor skal mit bedste råd til din weekend være at sætte fokus på dine blinde vinkler. Hvis du er i forhold så prøv også at få din partner til at få øje på sine blinde vinkler – og nyd efterfølgende en lille snak om hvordan I kan inspirere og motivere hinanden i en ny retning. Hvis du er single så brug dit eget interne spejl som sparring. Du véd godt hvad der bør ændres. Så kom dog for pokker i gang med processen. Jo før jo bedre.

Her på domicilet er der besøg af guldklumperne denne weekend, så jeg vil allerede i dag ønske alle læserne en rigtig god weekend forude.

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 19-22.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.