Weekendens hovedbestyrelsesmøde i Venstre

Politikerleden fodres i denne tid med krise i Venstre. Det smider ringe i vandet overalt i dansk politik, når landets største borgerlige parti ikke kan finde enighed. Bestemt ikke fordi det er nogen naturlov, at Lars Løkke Rasmussen står i front for partiet, men ganske enkelt fordi det ligner et cirkus, når en siddende formand er så dumstædig som tilfældet er, når alle kan se, at baglandet har mistet tilliden…

Det skal nemlig ses i lyset af et Italien med store problemer i forhold til hvem der kan gå sammen med hvem om en ny regering, og nu også et England, der vil lukke parlamentet ned i en forlænget periode…

Jeg har skrevet en del om demokrati her på bloggen, og man kan ganske enkelt ikke vende det blinde øje til, når politikerne medvirker til en politisk kurs, som skaber politikerlede. Det ødelægger folks lyst til at være med, og det mindsker dermed også det politiske engagement hos fremtidige generationer.

Det er klart, at Venstre selv må afgøre hvordan de agerer i en krisetid. Jeg kan ikke gøre noget som helst ved deres beslutninger, og jeg agter heller ikke at gøre det. Jeg respekterer de valg, de træffer, også selvom man kunne ønske sig en mindre stædig formand, og et mere fremadrettet blik end kun at pleje egne interesser.

I dét perspektiv bliver weekendens krisemøde afgørende for hvordan vi kommer til at høre om en eller flere kandidater melder sig.

God weekend til alle. 🙂

About the author

Adm uddannelsesmedarbejder, uddannet IT-supporter. Inspirator i PMI (Positiv Mental Indstilling) som tror på vi sammen er stærkere, hvis vi opfører os anstændigt over for hinanden - uanset hvilke forskelle der måtte være mellem os som mennesker.
Tidligere biblioteksmedhjælper og før det uddannelseskoordinator, og aktiv TR mens jeg fungerede som stationsbetjent heroppe i Kalundborg.
Privat har jeg tre voksne børn i alderen 18-22.

Comments

  1. Nyheden kom som en bombe lørdag: Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen havde trukket sig.

    Jeg skal indledningsvis sige, at jeg har været uenig med Lars Løkke om meget, men samtidig er det også tid til, at sige tak for indsatsen. Han har, på både godt og ondt, gjort en del for dansk politik. Nok har der været skandaler, men hvis vi skal være ærlige, så kan man næppe være en hel generation i politik uden der kommer sager, som i det mindste kan diskuteres…

    Nu må partiet se fremad, og genfinde sin rette balance. Nu skal det efter 21. september – når landsmødet er overstået – forhåbentlig ikke handle nær så meget om personer, men om selve politikken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.